Κορονοϊός: Στο τραπέζι ωράριο στα μπαρ και τοπικά lock down

308

Πάντα έτοιμη για κάθε μέτρο περιορισμού του κορονοϊού εάν χρειαστεί δηλώνει η κυβέρνηση, εστιάζοντας όμως σε αυτή τη φάση στην εφαρμογή των αποφάσεων που ήδη έχουν ληφθεί και κρατώντας στο συρτάρι πιο αυστηρές κινήσεις ως απειλή προς συμμόρφωση και ως έσχατο «όπλο».

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Στο πλαίσιο αυτό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας διαμήνυσε σήμερα ότι ωράριο στα καταστήματα νυχτερινής διασκέδασης (μπαρ και κλαμπ) ή περιορισμοί σε τοπικό επίπεδο θα εξετασθούν, όταν αξιολογηθούν τα αποτελέσματα των υφιστάμενων μέτρων. Ουσιαστικά δηλαδή δεν απέκλεισε τίποτα και μάλιστα συνέδεσε την εφαρμογή πιο «σκληρών» μέτρων με το κατά πόσον θα τηρηθούν πιστά και άρα θα αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα για τη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους και για την απαγόρευση θέσεων ορθίων σε μπαρ κλπ.

«Το πιο σκληρό είναι να βρίσκεται κανείς στη ΜΕΘ ή να χάνει ένα δικό του άνθρωπο. Επομένως είμαστε πάντα έτοιμοι για κάθε μέτρο, εάν χρειαστεί τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο κ. Πέτσας.

Το ωράριο και τα τοπικά lock down αποτελούν φυσικά και μία απειλή προς τους καταστηματάρχες της εστίασης και των τουριστικών περιοχών, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης.

Αντίθετα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έδειξε να συζητά η κυβέρνηση το ενδεχόμενο γενικευμένων και οριζόντιων περιορισμών με την επαναφορά των SMS στο 13033 και με αιτιολόγηση μετακινήσεων.

Ερωτηθείς πως συμβιβάζεται η απόφαση για υποχρεωτικές μάσκες και στους εξωτερικούς χώρου των πλοίων με την πληρότητα 80%, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι σε διάσταση με τους ειδικούς για την αύξηση της πληρότητας. Αλλά, πρόσθεσε, αυτό που προέχει είναι η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη εισαχθεί όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και στον εξωτερικό χώρο των πλοίων, διότι όπως ανάφερε έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να βγαίνουν επιβάτες στον εξωτερικό χώρο χωρίς μάσκα και να συνωστίζονται, ενώ μέσα παραμένουν ελάχιστοι.

Ο κ.Πέτσας δήλωσε όμως ότι εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση και εξακολουθήσουν να αποτελούν τα πλοία εστία ανησυχίας, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να ξαναδεί το θέμα της πληρότητας αλλά σε απόλυτη αρμονία με τους ειδικούς.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ