Κουμουτσάκος: «Η Τουρκία θέλει να στείλει ένα μήνυμα απειλής της Ευρώπης με το μεταναστευτικό»

305

«Το πρόβλημα είναι ότι εδώ και 15 ημέρες παρατηρείται σοβαρή αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης στα σύνορα του Έβρου» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ.

«Η αύξηση της πίεσης είναι μεγάλη αλλά όχι η αύξηση της αποτελεσματικότητας, διότι υπάρχουν δύο ομάδες ΕΚΑΜ, ειδικά αυτή την περίοδο. Έχουν ενισχύσει την ήδη ενισχυμένη παρουσία της χώρας στον Έβρο και τα μέσα που διαθέτουμε. Ξέρετε ότι υπάρχει και απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για επέκταση και ενίσχυση του φράχτη που θα καλύψει μεγάλο μέρος της συνοριογραμμής. Χθες μίλησα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, πράγματι η πίεση είναι μεγάλη. Όμως αυτό που κάναμε με τόση επιτυχία τον Μάρτιο, που διαψεύσαμε και ουσιαστικά οδηγήσαμε σε αποτυχία μια μείζονα πολιτική επιλογή της Τουρκίας να δημιουργήσει πρόβλημα, δεν ήταν αυθόρμητη μετακίνηση των μεταναστών» σημείωσε.

«Πιστεύω ότι μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της 24ης Σεπτεμβρίου, που θα συζητήσει η Ευρώπη την πιθανή επιβολή κυρώσεων, η Τουρκία θα θελήσει να στείλει ένα μήνυμα απειλής και εκβιασμού της Ευρώπης με το μεταναστευτικό. Το έχουμε συνυπολογίσει, το ξέρουμε, είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε, όπως καταλυτικά απαντήσαμε τον περασμένο Μάρτιο» τόνισε ο υπουργός.

«Έτσι και αλλιώς ο Έβρος είναι υπερενισχυμένος» σημείωσε.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ