Κουτσούμπας: Να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στην ομάδα των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών

340

Συνάντηση με την πρέσβειρα της Κούβας, Σέλμις Μαρία Ντομίνγκες Κορτίνα (Zelmys Maria Dominguez Cortina), είχε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Όπως σημείωσε μετά τη συνάντησή τους, «είχαμε μια ενδιαφέρουσα συνάντηση ενημέρωσης με την πρέσβειρα της Κούβας. Μας δόθηκε και η ευκαιρία να εκφράσουμε για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη μας στο λαό και το ΚΚ Κούβας, που δίνουν μια τεράστια μάχη ενάντια στον εγκληματικό αποκλεισμό που έχει επιβάλει ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός και μάλιστα σε συνθήκες πανδημίας».

Όπως δεσμεύτηκε ο κ. Κουτσούμπας, «το ΚΚΕ θα συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη του, θα παλεύει για να αρθεί αυτός ο εγκληματικός αποκλεισμός της Κούβας».

«Ιδιαίτερα, αυτήν την περίοδο, ο λαός της Κούβας δίνει ένα παράδειγμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε ολόκληρο τον κόσμο. Αναφέρομαι στους πάνω από 3.500 γιατρούς και νοσηλευτές που βρίσκονται σε 38 χώρες και προσφέρουν τις υπηρεσίες τους περιθάλποντας πάνω από 250.000 ασθενείς από κορονοϊό, ενώ έχουν σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, την ίδια ώρα που άλλες ισχυρές καπιταλιστικές οικονομίες, καπιταλιστικά κράτη δημιουργούν τεράστια προβλήματα εν μέσω πανδημίας», επισήμανε ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος.

Καταληκτικά σημείωσε: «Υποστηρίζουμε το αίτημα για να δοθεί φέτος το Νόμπελ Ειρήνης στις διεθνείς αυτές δυνάμεις των Κουβανών γιατρών και νοσηλευτών, “Henry Reeve”, όπως ονομάζονται, που είναι εξειδικευμένες δυνάμεις για φυσικές καταστροφές για την αντιμετώπιση επικίνδυνων επιδημιών. Από αυτήν τη σκοπιά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης του αγώνα που κάνει ο κουβανικός λαός αυτή τη στιγμή και της προσφοράς του στον τομέα της πανδημίας του κορονοϊού».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ