Χαρακόπουλος σε μαθητές της Αγιάς στη Βουλή: Συνταγματική επιταγή η ψήφος κατά συνείδηση του βουλευτή

303

Στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών, που είναι η βάση της δημοκρατίας, αναφέρθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καλωσορίζοντας στη Βουλή των Ελλήνων 65 μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Αγιάς με τους συνοδούς τους εκπαιδευτικούς, τις κ.κ. Φωτεινή Τζιτζιλέρη, Κατερίνα Ζαϊρέ, Ευπραξία Τσαμούρη και τον κ. Γιάννη Γκουντάρα.
Ο Θεσσαλός πολιτικός εξήγησε την αξία της ανεξαρτησίας των τριών εξουσιών -νομοθετικής, εκτελεστικής και δικαστικής- για την ομαλή λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος και την συνταγματική επιταγή για ψήφο «κατά συνείδηση» του βουλευτή κατά την άσκηση των κοινοβουλευτικών του καθηκόντων.
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ανέλυσε στα παιδιά τον διττό ρόλο του βουλευτή ως νομοθέτη, καθώς βασική του αποστολή είναι το νομοθετικό έργο, η ψήφιση νόμων, κανόνων που ρυθμίζουν την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας, αλλά και ως ελεγκτή της εκτελεστικής εξουσίας, με την άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου προς τους υπουργούς της κυβέρνησης για ζητήματα που αφορούν πρωτίστως την εκλογική του περιφέρεια.
Ο κυβερνητικός βουλευτής, που ξενάγησε τα παιδιά στην αίθουσα «Ελευθέριος Βενιζέλος» με την έκθεση κειμηλίων από την Ελληνική Επανάσταση, προέτρεψε τα παιδιά να μελετούν την ιστορία, καθώς, όπως είπε, αν διδασκόμαστε από αυτήν δεν επαναλαμβάνουμε τα λάθη του παρελθόντος.
Τέλος, ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τα παιδιά, που σύντομα θα αποκτήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν, να είναι ενεργοί πολίτες και να ενημερώνονται υπεύθυνα, γιατί μόνο ο καλά ενημερωμένος πολίτης είναι χρήσιμος στον εαυτό του και τον τόπο του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ