Χειραγώγηση των Δημάρχων επιχειρεί ο κ. Θεοδωρικάκος

382

Ο κ Θεοδωρικάκος αφού κατήργησε τον βασικό και δυναμικό τρόπο χρηματοδότησης των έργων στους Δήμους, τον ΦιλόΔημο I και II, τώρα προσπαθεί να διασκεδάσει τους φόβους και τις αγωνίες των Δημάρχων.

Υποσχέθηκε στους Δημάρχους της περιοχής, με σκοπό να τους καθυσηχάσει πως θα αναζητήσει λύσεις, ώστε να βρεθούν τρόποι χρηματοδότησης για τα έργα.
Έργα τα οποία ήταν συνδεδεμένα με το ΦιλόΔημο και είχαν δεδομένη χρηματοδότηση.

Έργα που όλο το κόστος θα καλύπτονταν απο το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων χωρίς να επιβαρυνθούν οι Δήμοι.

Τώρα έχουμε ασαφείς αναφορές του τύπου ώριμα και μη ώριμα έργα και πως κάποια έχουν «’εξασφαλισμένη χρηματοδότηση», χωρις φυσικά να μας πεί, πώς και με ποιόν τρόπο.

Σε μία μόνο παράμετρο θα αναφερθώ. Για να γίνει απο την αρχή, ο έλεγχος και ο επιμερισμός με συντονισμένες υπηρεσιακές ενέργειες απαιτείται χρόνος. Χρόνος που σε κάποιες περιπτώσεις θα χρειασθούν 2 και 3 χρόνια. Αν λοιπόν δεν υιοθετηθεί η ήδη δρομολογημένη πορεία των έργων, έργα δεν θα δούμε.

Στο νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης που ψάχνει ο υπουργός και θα το εξαγγείλει το 2020, προφανώς θα περιλαμβάνεται νέος σχεδιασμός έργων στα πλαίσια της πολιτικής χειραγώγησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που επιχειρείται απο τον ίδιο και ίσως έτσι ανοίξει η πόρτα ώστε κρίσιμοι δημοτικοί τομείς να περιέλθουν σε άλλου είδους διαχείριση.

Τσιόπας Χρήστος, Δημ. Σύμβουλος Δήμου Τυρνάβου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ