Δικαστήρια – Λάρισα: Αθωώθηκαν δυο άτομα για απάτη και τοκογλυφία

548

Αθώους έκρινε χθες το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας δύο Βολιώτες, που κατηγορούνταν για τοκογλυφία και απάτη σε βαθμό κακουργήματος, εις βάρος μιας γυναίκας με την οποία συνεργάζονταν ως συμμέτοχοι σε ναυτιλιακή εταιρεία.
Η υπόθεση χρονολογούνταν από τις 17 Οκτωβρίου του 2005, με τους δύο να κατηγορούνται ότι είχαν παραστήσει ψευδώς στην συμμέτοχό τους και συνεργάτιδά τους στην εταιρεία, πως το δάνειο που είχαν λάβει ήταν συνολικού ύψους 600.000 ευρώ και όχι 280.000 ευρώ, όπως υποστήριζε η μηνύτρια, η οποία τους κατηγορούσε για τοκογλυφία για το υπόλοιπο ποσό μέχρι τις 600.000. Μάλιστα ο δανειστής της φέρεται να είχε εγγράψει προσημειώσεις σε ακίνητα ιδιοκτησίας της μηνύτριας. Οι δύο Βολιώτες κατηγορούνταν για απάτη από κοινού, κατηγορία για την οποία απαλλάχθηκαν ομόφωνα από το δικαστήριο, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση, δεν θεμελιώνεται η απάτη, όπως αποδείχθηκε στην ακροαματική διαδικασία. Αναφορικά με την κατηγορία της τοκογλυφίας, παραγράφηκε, καθώς με το νέο Ποινικό Κώδικα θεωρείται πλημμέλημα και ως τέτοιο έχει παρέλθει η πενταετία από την τέλεσή του.
Η υπόθεση συζητήθηκε χθες στο Τριμελές Εφετείο Λάρισας από διακοπή και κατέθεσαν η μηνύτρια, ενώ απολογήθηκαν και οι δύο κατηγορούμενοι

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ