Δήμος Τεμπών: Νέα κλοπή σε ξωκλήσι – Λείπουν 9 εικόνες Αγίων

750

Εννέα εικόνες Αγίων έκλεψαν άγνωστοι από το ξωκλήσι του Αγίου Αντωνίου στο Χειμάδι του Δήμου Τεμπών. Οι εικόνες είναι απροσδιόριστης χρονολογίας και αξίας, ενώ η κλοπή τους – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» – καταγγέλθηκε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών από τον ιερέα του χωριού και εκτιμάται πως σημειώθηκε στο διάστημα από 1η Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου.

Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες άγνωστοι έχουν διαρρήξει ξωκλήσια σε χωριά του Δήμου Τεμπών κλέβοντας κυρίως εικόνες ενίοτε και παγκάρια στα οποία ωστόσο δεν υπάρχουν χρήματα παρά ελάχιστα κέρματα. Με χαρακτηριστικότερη την κλοπή που αναφέρθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν άγνωστοι δράστες έκλεψαν εικόνες του 19ου αιώνα από τα ξωκλήσια του Αγίου Αθανασίου και του Αγίου Νικολάου στον Πυργετό.

Ενώ προχθές καταγγέλθηκε η κλοπή κειμηλίων από το Μετόχι της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στη Ρευματιά Φαρσάλων, μεταξύ των οποίων, μπρούτζινα μανουάλια και δισκοπότηρο, επάργυρο Άγιο Ποτήριο, τα οποία χρονολογούνται από το 1900.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ