Δουλειές… με “φούντες” στη Λάρισα!

584

Της Στέλλας Καρατζόγλου

Πρώτη δημοσίευση (ilarissa.gr) 17 Νοεμβρίου 2018 

Ζούμε στην εποχή που η κάνναβη έγινε trending topic και όλοι οι επιχειρηματίες προσπαθούν να την εντάξουν κάπου! Η φαρμακευτική κάνναβη, που θεωρείται πλέον superfood, έχει κατακλύσει την αγορά σε διάφορες μορφές και απ’ ότι φαίνεται θα μας απασχολεί πολύ καιρό ακόμα. Κάποιοι πιο σκεπτικιστές, αναφέρονται σ’ αυτή σαν το νέο goji berry ενώ οι πιο <<ψαγμένοι>> πίνουν νερό στο όνομα της! Όπως και να έχει, η κάνναβη κατακλύζει και την Λάρισα με όλο και πιο πολλούς επιχειρηματίες να σπεύδουν να ασχοληθούν μαζί της.

Ψωμί από αλεύρι κάνναβης

Φρενίτιδα έχει προκαλέσει, γνωστός φούρνος στην Λάρισα, που παράγει ψωμί από αλεύρι κάνναβης! Οι φρατζόλες δεν μένουν για πολύ στις βιτρίνες του φούρνου και οι καταναλωτές δηλώνουν ενθουσιασμένοι από την γεύση.

Καλλυντικά, ζυμαρικά και συμπληρώματα διατροφής από κάνναβη

Τα πράγματα εδώ,  γίνονται πιο συγκεκριμένα. Το τελευταίο διάστημα, έχουν ανοίξει καταστήματα στο κέντρο της πόλης τα οποία  εμπορεύονται διάφορα προϊόντα κάνναβης. Οι ιδιοκτήτες μιλούν για μια σταδιακή άνοδο στις πωλήσεις και μετά την σχετικά  καχύποπτη πρώτη επαφή, τώρα φαίνεται ότι οι Λαρισαίοι αρχίζουν να συνηθίζουν το προϊόν και να το αναζητούν, όπως δήλωσε στο ilarissa.gr  ο  κ. Μίλτος Περιστέρης, υπεύθυνος του καταστήματος HempOil στη Λάρισα, << Οι καταναλωτές στην αρχή ήταν καχύποπτοι. Βέβαια, υπήρχε και μια μεγάλη μερίδα ατόμων που ήδη χρησιμοποιούσε τα προϊόντα, λόγω θεμάτων υγείας, που μας αγκάλιασε. Μετά τον πρώτο μήνα, οι καταναλωτές έγιναν πιο συνειδητοποιημένοι και τώρα αναζητούν κυρίως προϊόντα που έχουν να κάνουν με την ευεξία και την καλύτερη υγεία, όπως συμπληρώματα διατροφής>>.

Σπόροι κάνναβης

Στο ίδιο μήκος κύματος, και το κατάστημα του κέντρου, που πουλάει σπόρους κάνναβης. Οι σπόροι προορίζονται για συλλέκτες σπόρων ή για προσωπική καλλιέργεια.Οι σπόροι χρησιμοποιούνται και στην μαγειρική, μιας και είναι πλούσιοι σε Ω3 λιπαρά οξέα. Η συνιστώμενη καθημερινή ποσότητα κυμαίνεται από 10 εώς 20 γρ.

Κρέπα με σοκολάτα, μπανάνα και… κάνναβη

Στο δρόμο που χάραξε ο Λαρισαίος αρτοποιός βρέθηκε επίσης γνωστή κρεπερί στην Λάρισα, η οποία παρέχει στους πελάτες της κρέπα από αλεύρι κάνναβης. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης αναζητεί εδώ και καιρό λύσεις για τα άτομα που δεν μπορούν να καταναλώσουν ζάχαρη ή γλουτένη, λόγω διάφορων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζουν ή για εκείνους που επιθυμούν να ακολουθήσουν μια υγιεινή διατροφή, χωρίς πρόσθετα ή λιπαρά. Την λύση βρήκε πρόσφατα στο αλεύρι κάνναβης, ένα προϊόν χωρίς ίχνος ζάχαρης ή γλουτένης, που παράγεται από τους κόκκους της φαρμακευτικής κάνναβης και που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παρασκευή μιας καθ’ όλα υγιεινής ζύμης, από την οποία μπορούν να προκύψουν πολλά αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα.

Η φαρμακευτική κάνναβη, μπορεί να επιδράσει θετικά στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς όπως φαίνεται από έρευνες της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις  ψύχωσης, κατάθλιψης, φλεγμονής και άγχους. Το CBD (κανναβιδιόλη ) έχει χαλαρωτικές ιδιότητες, και γι’ αυτό επίσης χρησιμοποιείται για την επιληψία και τον παιδικό αυτισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ