Δυνατές εμφανίσεις για τους αθλητές σκάκι του Γυμναστικού Συλλόγου Φαρσάλων

369

Στις 22 Φεβρουαρίου ξεκίνησε το σκακιστικό πρωτάθλημα συλλόγων (κάθε ομάδα αποτελείται από δέκα σκακιστές) Θεσσαλίας για το 2020, από το οποίο ο πρωταθλητής Θεσσαλίας θα πάρει την πολυπόθητη πρόκριση για το Πανελλήνιο Ομαδικό.
Σε αυτό λαμβάνουν μέρος έξι θεσσαλικές ομάδες, οι τέσσερις πρώτες από το αντίστοιχο περσινό (ανάμεσά τους και ο Γυμναστικός Σύλλογος Φαρσάλων που πέρυσι βγήκε τρίτος) και άλλοι δύο που προκρίθηκαν από τους φετινούς προκριματικούς της Β κατηγορίας Θεσσαλίας.
Ο ΓΣΦ στους δύο πρώτους αγώνες έχασε από τα Τρίκαλα και κέρδισε την Ακαδημία Σκακιστών Βόλου. Το σημαντικό όμως για την ομάδα των Φαρσάλων ήταν ότι οι νεανικές σκακιέρες (των ακαδημιών μας) έκαναν πολύ δυνατές εμφανίσεις και μεγάλες νίκες επί θεωρητικά ισχυρότερων αντιπάλων.
Αναλυτικότερα, από τα Τρίκαλα ηττήθηκε 3,5-6,5. Οι τρεις βαθμοί προήλθαν από τις σκακιέρες των ακαδημιών, κέρδισαν οι Κωνσταντίνος Δίκαρος και Γεωργία Σκουμποτή, ισοπαλίες έφεραν οι Ιωάννα Αγγελακοπούλου και Ελευθερία Λελεντζή. Με τη βολιωτικη ομάδα κέρδισε 5,5-4,5, νίκησαν οι Ζωή Δαρδουμα, Ιωάννα Αγγελακοπούλου, Γεωργία Σκουμποτή και Πέτρος Βουβαλούδης, ισοπαλία έφεραν ο Νίκος Αθανασόπουλος (μεταγραφή από Καρδίτσα), ο Απόστολος Κωστής και ο Θεοφάνης Κούκος.
Στη βαθμολογία προηγούνται τα Τρίκαλα με δύο νίκες, τέσσερις ομάδες (ο ΓΣΦ, ο ΣΣΛάρισας, η ΣΕΒολου και Ακαδημία Βόλου) ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση έχοντας από μια νίκη και μία ήττα και η ΑΣΑΛαρισας έχει δύο ήττες. Οι υπόλοιποι τρεις αγώνες του πρωταθλήματος θα γίνουν στις 14, 15 και 22 Μαρτίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ