Γεμάτα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ… με πεσκέσια!

489

Γεμάτα φεύγουν τα λεωφορεία από Λάρισα για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο… όχι με επιβάτες, αλλά με πασχαλινά πεσκέσια. Φέτος, η ποσότητα των δεμάτων που αποστέλλονται είναι υπερβολικά αυξημένη, αφού όλοι θα κάνουν Πάσχα μακριά από τους αγαπημένους τους και φροντίζουν τουλάχιστον να στείλουν την αγάπη τους με τα καθιερωμένα πασχαλινά εδέσματα που συσκευάζονται και ταξιδεύουν με λεωφορεία.

Κατσικάκια, αρνιά, τσουρέκια, κουλούρια, αβγά, λάδια, λαμπάδες, ρούχα και παιχνίδια, μπαίνουν προσεκτικά στα κουτιά με αποδέκτες παιδιά, εγγόνια και βαφτιστήρια και ταξιδεύουν «ασυνόδευτα».

Υπάλληλος της αποθήκης των ΚΤΕΛ Λάρισας αναφέρει ότι αυτές τις μέρες γίνεται χαμός στην κυριολεξία. «Τα δέματα έχουν κατακλύσει την αποθήκη και φτάνουν στη Λάρισα σε καθημερινή βάση από τα χωριά της Ελασσόνας, των Φαρσάλων και του Τυρνάβου για να ταξιδέψουν για Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βόλο. Αντίστοιχα φορτωμένα όμως γυρίζουν και τα λεωφορεία από την πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα μειωμένα δρομολόγια έχουν κάνει την κατάσταση δυσκολότερη, καθώς οι πάντες πρέπει να εξυπηρετηθούν με το ίδιο δρομολόγιο. Έτσι αυτές τις μέρες η κίνηση στα ΚΤΕΛ είναι αυξημένη, όχι όμως από επίδοξους εκδρομείς, αλλά από αυτούς που κάτι θέλουν να στείλουν ή να παραλάβουν.

Μπορεί οι οικογένειες φέτος λόγω κορονοϊού να μην συναντηθούν, όμως η επιδημία δεν μπορεί να εξαφανίσει την αγάπη, τη στοργή και το δέσιμο. Τα πεσκέσια λοιπόν «πάνε σύννεφο» ώστε στο πασχαλινό τραπέζι να βγουν από τα τάπερ πίτες και άλλα πασχαλινά εδέσματα από τα χεράκια αγαπημένων προσώπων.

Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ