«Καλαρρύτες: Στιγμές Ζωής» στο ΔΩΛ

734

Οι Καλαρρύτες, αυτός ο ξεχωριστός τόπος με την απαράμιλλη ομορφιά, την ένδοξη ιστορία, με τους περιώνυμους αργυροτεχνίτες και αγιογράφους, με τα ήθη, έθιμα και τις παραδόσεις του συνεχίζει να γοητεύει και να αποτελεί πηγή έμπνευσης.
Με σεβασμό σε όλα τα παραπάνω ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών «ΟΙ ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ», προσπαθεί να αναδείξει ανόθευτη την πολιτιστική του κληρονομιά, όπως τους χορούς και τα τραγούδια των Καλαρρυτών και στιγμές από τον κύκλο της ζωής τους. Στο πλαίσιο του εορτασμού των 40 χρόνων από την ίδρυσή του, διοργανώνει επετειακή παράσταση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 6μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με τίτλο: «ΚΑΛΑΡΡΥΤΕΣ: Στιγμές Ζωής».
Η παράσταση έχει ως στόχο το ευρύ κοινό της Λάρισας να γνωρίσει όλα αυτά τα στοιχεία που κάνουν τόσο ξεχωριστό αυτόν τον τόπο και που με περίσσια αγάπη ο Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών στέκει ως θεματοφύλακας τους εδώ και 40 χρόνια.
Στην παράσταση θα συμμετέχουν και οι αδελφοί σύλλογοι από τα Ιωάννινα, ο Πατριωτικός Σύνδεσμος Καλαρρυτών “η Πίνδος” και ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Οργανισμός “Καλαρρύτες”.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας) και υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.
Γενική επιμέλεια παράστασης: Σωτήρης Καραβασίλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής,χοροδιδάσκαλος
Παρουσίαση: Μαντέλας Μιχάλης
Χαιρετισμός- ομιλία: “Καλαρρύτες: Ο τόπος και οι άνθρωποι, τότε και τώρα” από τη Διευθύντρια του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου Λάρισας, Καλοκαιρινού Φανή, Αρχαιολόγο, Λαογράφο
Συμμετέχουν οι Μουσικοί:
Γεροδήμος Κώστας, τραγούδι
Μόκας Πέτρος, τραγούδι
Μπακαγιάννης Βασίλης, κλαρίνο
Ρούμπος Θάνος, βιολί
Παπαδημητρίου Κώστας, λαούτο
Σαραντινός Βασίλης, ντέφι

Είσοδος Ελεύθερη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ