Καλογιάννης: “Είμαι φύσει και θέσει, έξω από τους ανταγωνισμούς των ΜΜΕ”

581

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης με ανάρτησή του στη σελίδα του στο facebook δείχνει φανερά ενοχλημένος από δημοσίευμα τοπικού μέσου και επισημαίνει τα εξής:

“Είμαι φύσει και θέσει, έξω από τους ανταγωνισμούς των ΜΜΕ

Με αφορμή δημοσίευμα σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης σχετικά με τις συσκέψεις των πολιτικών οργάνων για την πανδημία του κορονοϊού, στις οποίες εμπλέκεται το όνομα μου με έναν τρόπο που δεν ανταποκρίνεται ούτε στην πραγματικότητα, ούτε πολύ περισσότερο στο θεσμικό μου ρόλο, θα ήθελα να δηλώσω με κάθε ευθύνη τα εξής:

Υπηρετώ τα κοινά εδώ και δεκαετίες και από διαφορετικές θέσεις ευθύνης. Σ’ αυτή τη μακρόχρονη πορεία προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος στις θεσμικές μου ευθύνες με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα, υπηρετώντας τους συμπολίτες μου και τη Λάρισα αλλά και να σέβομαι το ρόλο των υπολοίπων θεσμικών παραγόντων με τους οποίους συνεργάζομαι πάντα αρμονικά.

Σεβάστηκα και σέβομαι επίσης το ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης. Και κυρίως τη διακριτή λειτουργία τους, ως κομβική και θεμελιώδη αρχή για τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Δεν παρενέβην ποτέ. Δεν σήκωσα ποτέ το τηλέφωνο, ούτε προσπάθησα να επηρεάσω τη δουλειά των ανθρώπων των ΜΜΕ. Όχι εγώ!

Δέχομαι την κριτική τους, ακόμα και εάν αυτή διαπιστωμένα είναι κακοπροαίρετη. Πιστεύω βαθύτατα ότι η κριτική όσο σκληρή και εάν είναι μας βοηθάει. Αρκεί αυτή να γίνεται σε πλαίσιο κανόνων και δεοντολογίας και χωρίς να στοχεύει στην εξυπηρέτηση άλλων ιδιοτελών συμφερόντων.

Ως Δήμαρχος Λαρισαίων πορεύομαι στο δρόμο της θεσμικής μου λειτουργίας και της δημοκρατικής μου ευθύνης με συνεργατικό πνεύμα προς όλους.

Αντιλαμβάνομαι ότι ο τομέας της ενημέρωσης είναι ένας τομέας ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Ότι διαμορφώνονται πεδία επαγγελματικών αντιπαραθέσεων και συγκρούονται αντίρροπες δυνάμεις. Όμως, σεβόμενος το θεσμικό μου ρόλο, είμαι υποχρεωμένος, φύσει και θέσει, να μείνω έξω και κυρίως πάνω από αυτές τις καταστάσεις.

Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι δεν επιτρέπω σε κανέναν να χρησιμοποιεί το όνομα ή την ιδιότητα μου προκειμένου να κυριαρχήσει ίσως στο ανταγωνιστικό αυτό παιχνίδι.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ