Λάρισα: Αντιδράσεις για τα σχολεία – “Αλαλούμ ενημέρωσης και απανωτών αλληλοαναιρούμενων ανακοινώσεων της τελευταίας στιγμής”

1946

Αναστάτωση επεικρατεί σε γονείς και εκπαιδευτικούς που παρακολουθούν τις εξελίξεις με ανακοινώσεις τελευταίας στιγμής για παράταση της έναρξης των σχολείων μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου.

Τα μαθήματα στα σχολεία της Θεσσαλίας, λόγω πιθανού νέου κύματος κακοκαιρίας, δεν θα πραγματοποιηθούν με τους γονείς να ψάχνουν επίσημες, μπερδεμένες ανακοινώσεις, για τηλεκπαίδευση, σε ποια σχολεία θα πραγματοποιηθεί το μέτρο, πως (με ποιο πρόγραμμα) και κυρίως χωρίς να έχουν πάρει οι μαθητές βιβλία.

Να σημειωθεί οτι μέχρι το μεσημέρι τα σχολεία έστελναν email στους γονείς ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία και μάλιστα τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν τις τσάντες μαζί τους για να πάρουν τα βιβλία.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Λαρισαίων ανακοίνωσε ότι οι παιδικοι σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Ο Σύλλογος Γονέων και κηδεμόνων του 37ου Δημοτικού σχολείου με ανακοίνωσή του εκφράζει τη δυσαρέσκειά του. Αναλυτικά:

“Αγαπητές/οι γονείς & κηδεμόνες,
Έχοντας απόλυτη επίγνωση των δύσκολων στιγμών που περνούν οι κάτοικοι της Θεσσαλίας που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες και μετά τις ανακοινώσεις για αναβολή της έναρξης των σχολείων και τις προθέσεις του Υπουργείου για τηλεκπαίδευση, θα θέλαμε να εκφράσουμε την απόλυτη αντίθεσή μας για την εφαρμογή του μέτρου και μάλιστα δίχως να έχουν καν διανεμηθεί βιβλία και διαμαρτυρόμαστε έντονα για αυτό το αλαλούμ ενημέρωσης και απανωτών αλληλοαναιρούμενων ανακοινώσεων της τελευταίας στιγμής.
Η τηλεκπαίδευση υπό τις παρούσες αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες στη δεδομένη χρονική στιγμή, μη έναρξης των σχολείων, δεν έχει να προσφέρει τίποτε το ουσιαστικό και εκπαιδευτικό.
Οι καταστάσεις έκτακτης ανάγκης απαιτούν σχέδια πρόληψης και όχι πειράματα στις πλάτες μαθητών/ριων, γονέων, κηδεμόνων και διδασκόντων.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 37ου Δημ.Σχολειου”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ