Λάρισα: Διανομή τροφίμων από το πρόγραμμα ΤΕΒΑ

449

Από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ», στις 12 & 13 Φεβρουαρίου 2020, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης.Η προγραμματισμένη διανομή εντάσσεται στο νέο πρόγραμμα του ΤΕΒΑ 2018-2019.
Θα διανεμηθούν: Ελαιόλαδο, φακές, φασόλια, πελτές τομάτας, μακαρόνια, κριθαράκι, corn flakes,αλεύρι σίτου, ζάχαρη,μαρμελάδα,μέλι,ρύζι, υγρό πιάτων,καθαριστικό γενικής χρήσης, σκόνη πλυντηρίου,αφρόλουτρο,σαπούνι πλάκα,οδοντόβουρτσα,,οδοντόκρεμα, σαμπουάν , και νωπά προϊόντα(βόειο κρέας , κοτόπουλο, γραβιέρα, τυρί φέτα, αχλάδια και μήλα(σύνολο 26 προϊόντα). Οι ωφελούμενοι θα ενημερωθούν με γραπτό μήνυμα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα και με δημοσίευση στον τοπικό τύπο.
Παράλληλα με τη διανομή τροφίμων, οι ωφελούμενοι υποστηρίζονται μέσω συνοδευτικών υποστηρικτικών δράσεων-μέτρων. Μία από τις δράσεις που πρόκειται να ξεκινήσει τη νέα χρονιά, αφορά μαθήματα υποστήριξης παιδιών οικογενειών του προγράμματος (Κοινωνικό Φροντιστήριο για μαθητές Γυμνασίου και Α’ Λυκείου).
Να σημειωθεί ότι στην Κοινωνική Σύμπραξη της ΠΕ Λάρισας με ονομασία «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δήλωσαν συμμετοχή και συμπεριλαμβάνονται ο Δήμος Λαρισαίων (leader) που έχει και την ευθύνη για την οργάνωση και διενέργεια του προγράμματος, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας, οι Δήμοι Ελασσόνας, Αγιάς, Τυρνάβου, Φαρσάλων, Κιλελέρ και Τεμπών, η ΔΗΚΕΛ, το ΚΕΘΕΑ-ΕΞΟΔΟΣ και οι «Ενεργοί Πολίτες Λάρισας».
Το πρόγραμμα διανομής των ανωτέρω Δήμων έχει ως εξής:
Δήμος Τυρνάβου, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Δήμος Φαρσάλων-Δήμος Κιλελέρ, Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020
Δήμος Αγιάς-Δήμος Τεμπών, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020 και
Δήμος Ελασσόνας, Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

Ο αριθμός των ωφελουμένων οικογενειών ανέρχεται στις 2.624 στα όρια του Δήμου Λαρισαίων και στις 5.101 σε όλο το Νομό Λάρισας. Το πεδίο εφαρμογής του Προγράμματος εξειδικεύεται στην Ελλάδα μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος ΕΠ1, το οποίο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο του 2014.
Η περίοδος εφαρμογής του ΕΠ1 διαρκεί από την 1η Ιανουαρίου 2014 έως την 31η Δεκεμβρίου 2020.
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει τη διανομή τροφίμων και βασικών υλικών αγαθών, συνδυάζεται με συνοδευτικά μέτρα τα οποία στοχεύουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων και υλοποιείται στο σύνολο της χώρας. Συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου για την ανακούφιση των χειρότερων μορφών της φτώχειας, προάγει την κοινωνική συνοχή και ως εκ τούτου συνεισφέρει στον στόχο της εξάλειψης της φτώχειας και συγκεκριμένα στη μείωση του αριθμού των ατόμων που διατρέχουν κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού. Ενισχύει την δημιουργία ευρύτερου δικτύου συνεργαζόμενων Δήμων και Φορέων.
Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:
* Άτομα και οικογένειες που διαβιούν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας πληρούν τα κριτήρια της υπ’ αριθμ.Δ23/οικ.17108/875/10.04.2017 Απόφασης της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΦΕΚ Β’1474/28.04.2017) και συμπεριλαμβάνονται στην πλατφόρμα του ΚΕΑ στον Πίνακα).
* Άστεγοι, που εξυπηρετούνται από αντίστοιχες δομές φιλοξενίας αστέγων (π.χ. κέντρα ημέρας, συσσίτια αστέγων κτλ).

Πληροφορίες στο Συμβουλευτικό Σταθμό του Δήμου Λαρισαίων : 2410680243 & 2410680220. Υπεύθυνοι υπάλληλοι : Παλαιομήτρος Ευάγγελος, Δαλακώνη Κερασία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ