Λάρισα: Ο Πολιτισμός… αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας – Ποιες διοργανώσεις ακυρώνονται

654

Φεστιβάλ Πηνείου, Larizona Festival, Φεστιβάλ Βρύσης Τυρνάβου, Φεστιβάλ με θέα στο Αιγαίο, Bar Engage, συναυλίες, παραστάσεις και κάθε είδους καλλιτεχνικό γεγονός που κάθε χρόνο γέμιζε με ήχους και εικόνες τις καλοκαιρινές νύχτες σε κάθε σημείο της Λάρισας και του νομού μπαίνει σε… καραντίνα μέχρι νεωτέρας, αλλάζοντας τον χαρακτήρα μιας πόλης η οποία επάξια μέχρι σήμερα έφερε τον τίτλο της Φεστιβαλούπολης.

Μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού ο οποίος ανακοίνωσε πως θεωρείται απίθανο να επιτραπούν μέσα στο καλοκαίρι οι μεγάλες συναθροίσεις και όσες εκδηλώσεις συγκεντρώνουν πολύ κόσμο – όπως φεστιβάλ, συναυλίες και αθλητικά γεγονότα, όλες οι μεγάλες εκδηλώσεις πανελλαδικά ακυρώνονται η μία μετά την άλλη, ενώ αβεβαιότητα επικρατεί στον κόσμο του πολιτισμού που δεν γνωρίζει αν, το επόμενο διάστημα, νέες οδηγίες επιτρέψουν την πραγματοποίηση προγραμματισμένων διοργανώσεων.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν δύο ημέρες οι υπεύθυνοι του Ejekt Festival ανακοίνωσαν την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης που θα πραγματοποιούνταν από 5 έως και 13 Ιουλίου με την πολυανομενόμενη εμφάνιση των Red Hot Chili Peppers. Είναι η πρώτη φορά που το Ejekt ακυρώνεται στα 16 χρόνια διοργάνωσής του. Στην ίδια κατεύθυνση ήδη από τις αρχές του μήνα ανακοινώθηκε η αναβολή του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα διεξαχθεί τελικά και με ποιον τρόπο το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Στη Λάρισα διοργανώσεις όπως το 5o Open Nights Festival αλλά και το διεθνές Bar Engage 2020 που θα ξεκινούσε στις αρχές Μαΐου έχουν αναβληθεί, ενώ και δεκάδες άλλες εκδηλώσεις για τις οποίες είχαν δαπανηθεί μήνες προετοιμασίας, όπως το υπέροχο Larizona Festival ακυρώνονται. Άγνωστο δε παραμένει τι θα γίνει με μεγάλες διοργανώσεις του Σεπτεμβρίου όπως το Παζάρι ή ο Μύλος Παραστατικών Τεχνών.

Όπως σημειώνει ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Πάνος Σάπκας στην «Ε», δυστυχώς – με τα μέχρι τώρα δεδομένα – τα πράγματα είναι ρευστά και υπό διαμόρφωση. «Περιμένουμε κάποιες διευκρινίσεις για ελεγχόμενους εξωτερικούς χώρους και σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα. Σίγουρα θα αλλάξουν πολλά καθώς οι συνθήκες είναι πρωτόγνωρες. Προς το παρόν μόνο ο θερινός κινηματογράφος θα λειτουργήσει από Ιούνιο αν όλα πάνε καλά», επισημαίνει ο κ. Σάπκας.

Υπό τις δεδομένες συνθήκες αγωνία επικρατεί φυσικά και στους επαγγελματίες του χώρου – από τους καλλιτέχνες έως τους τεχνικούς –οι οποίοι βρίσκονται σε καθεστώς αβεβαιότητας και οικονομικής δυσχέρειας.

Χαρίκλεια Βλαχάκη

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ