Λάρισα: Στο αυτόφωρο οι συλληφθέντες – υπεύθυνοι καταστημάτων – των παραλιών. Γκουντάρας και Ντάγκας στο πλευρό τους

1336
ΦΩΤΟ ERTNEWS.GR

Στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας με την αυτόφωρη διαδικασία βρίσκονται από το πρωί οι 8 από τους 9 συλληφθέντες, υπεύθυνοι καταστημάτων στα παράλια της Αγιάς (ο ένας αφέθηκε ελεύθερος λόγω θεμάτων υγείας σύμφωνα με την ert) κατηγορούμενοι για έλλειψη άδειας όσον αφορά την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και ομπρελών στην παραλία και καταπάτηση τμήματος του αιγιαλού. Εκτός, από τους υπεύθυνους των εν λόγω καταστημάτων, διώκονται και οι ιδιοκτήτες αυτών.

Ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Νίκος Ντάγκας βρίσκονται στο πλευρό τους, καθώς σύμφωνα με τους ίδιους η γραφειοκρατία επέφερε αυτά τα αποτελέσματα. Ο Αντώνης Γκουντάρας στα εγκαίνια του εκλογικού του κέντρου χθες το βράδυ αναφέρθηκε στο γεγονός τονίζοντας ότι “αυτή η παράνοια πρέπει να σταματήσει!”

Με επιστολή που απέστειλε ο Δήμαρχος Αγιάς στον Πρωθυπουργό η τεράστια καθυστέρηση των δημόσιων υπηρεσιών να απαντήσουν και να προχωρήσουν έγκαιρα στην εξέταση και έγκριση των αιτήσεων για τη χρήση του αιγιαλού που είχαν υποβάλλει οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων εστίασης από πέρυσι, είχε σαν αποτέλεσμα χθες την σύλληψη των υπεύθυνων.

Ο Νίκος Ντάγκας σε δηλώσεις του ανέφερε “Αυτοί οι άνθρωποι εδώ δεν έχουν τις ίδιες κατηγορίες που είναι στην υπόλοιπη Ελλάδα, για παραχάραξη και καταστρατήγηση της εύρυθμης λειτουργίας του αιγιαλού. Μην τους τσουβαλιάζουμε. Είναι κρίμα. Οι άνθρωποι αυτοί έκαναν αίτηση στο υπ. Οικονομικών για να πάρουν άδεια να βγουν στην παραλία, δεν απαντήθηκε ποτέ, εδώ και 3 χρονιά, και έρχεται άλλη υπηρεσία του ιδίου υπουργείου και ζητάει τις άδειες και τους γραφεί και τους κατηγορεί! Είναι τραγελαφική η κατάσταση και πλέον επικίνδυνη“.

Διαβάστε ακόμη

Ποινή φυλάκισης με αναστολή στους επαγγελματίες εστίασης στα παράλια της Λάρισας

Η ανακοίνωση της αστυνομίας:

Σύλληψη -9- ημεδαπών για παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Συνελήφθησαν, χθες (24-08-2023) το μεσημέρι και το απόγευμα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αγιάς, -9- ημεδαποί, διότι, σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, κατελήφθησαν να λειτουργούν, ως ιδιοκτήτες/προσωρινά υπεύθυνοι/νόμιμος εκπρόσωπος, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και να έχουν προβεί σε κατάληψη τμημάτων της ζώνης του αιγιαλού-παραλίας με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και σε ορισμένες περιπτώσεις, επιπλέον, με την τοποθέτηση ομπρελών και ανάκλιντρων-ξαπλώστρες, στερούμενοι σχετικών αδειών.

Επιστιλή διαμαρτυρίας Γκουντάρα στον Πρωθυπουργο:

“Αξιότιμε κ.Πρωθυπουργέ

Η Αγιά ζει σήμερα την παράνοια των αποτελεσμάτων του τέρατος της ελληνικής γραφειοκρατίας. Επαγγελματίες των παραλίων αντιμετωπίζονται σαν εγκληματίες και συλλαμβάνονται με αυτόφωρη διαδικασία, γιατί ενώ έχουν υποβάλλει τις αιτήσεις τους για τη χρήση της παραλίας από πέρυσι, οι υπηρεσίες της ΕΤΑΔ («Εταιρία Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.») δεν μπήκαν καν στον κόπο να τους απαντήσουν μέχρι το τέλος σχεδόν της καλοκαιρινής περιόδου.

Η καθυστέρηση αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στην κτηματική υπηρεσία του δημοσίου για παραχώρηση αιγιαλού και να αναπτύξουν στην παραλία ομπρέλες και ξαπλώστρες.

– Παρά το γεγονός ότι γνωστοποίησαν στην Κτηματική Υπηρεσία του Ν. Λάρισας τόσο τις αιτήσεις που υπέβαλαν στην ΕΤΑΔ όσο και τα τραπεζικά παραστατικά πληρωμής του καθορισμένου από την εταιρεία του Δημοσίου μισθώματος.

– Παρά το ότι η Κτηματική Εταιρεία του Νομού μας γνώριζε ότι η ΕΤΑΔ καθυστέρησε στην αποστολή των συμβάσεων μίσθωσης τη στιγμή μάλιστα που εισέπραξε τα μισθώματα και την εγγύηση.

– Παρ’ όλα αυτά η Κτηματική Εταιρεία ξεκίνησε διαδικασίες για την αποβολή τους, τους χρέωσε υπέρογκα πρόστιμα και διέταξε τη σύλληψη τους, επειδή «τόλμησαν» μετά από πολύμηνη αναμονή να τοποθετήσουν στα τέλη Ιουλίου ξαπλώστρες και ομπρέλες ώστε να δουλέψουν για να ζήσουν.

Είμαστε οι πρώτοι που εφαρμόζουμε και ζητούμε την εφαρμογή της νομιμότητας. Και πιστεύουμε ότι η νομιμότητα πρέπει να εφαρμόζεται από όλους. Όμως αυτό ισχύει και για τις υπηρεσίες του Δημοσίου! Οι οποίες έχουν την υποχρέωση να απαντήσουν άμεσα και πάντως για την περίπτωση που μας απασχολεί πριν την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου.

Όταν δεν εφαρμόζει το ίδιο το δημόσιο τη νομιμότητα, πως περιμένει κανείς να την εφαρμόσουν άνθρωποι που παλεύουν για να ζήσουν από τις δουλειές τους; Με βάση τους ρυθμούς που κινούνται οι διαδικασίες, οι άνθρωποι αυτοί φέτος αναμένοντας τις συμβάσεις δεν δούλεψαν, αλλά περίμεναν υπομονετικά πότε θα δεήσουν οι υπηρεσίες να τους απαντήσουν. Μέχρι που έφτασε το καλοκαίρι. Ίσως θα έπρεπε να περιμένουν μέχρι τα Χριστούγεννα…

Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα. Καλούμε κάθε υπεύθυνο φορέα να αναλογιστεί τις ευθύνες του στη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και εντέλει να «σπάσει» τις αλυσίδες της γραφειοκρατίας που κρατούν δέσμια την ανάπτυξη των περιοχών μας και την προκοπή των ανθρώπων που επιχειρούν.

Των ανθρώπων του μόχθου που ταυτόχρονα είναι η πηγή των φορολογικών εσόδων του δημοσίου και βεβαίως ζητάμε την παρέμβασή σας κ. Πρωθυπουργέ προκειμένου να αφεθούν αμέσως ελεύθεροι οι συμπολίτες μας.

Αυτή η παράνοια πρέπει να σταματήσει. Έλεος!”

Ανακοίνωση της παράταξης Αγιά Νέα εποχή:

Αδιανόητα πράγματα συμβαίνουν στον Δήμο μας.
Δεν φτάνει που η περιοχή μας έχει αποκλειστεί από Βορρά λόγω της μη ύπαρξης του κόμβου Πυργετού.
Δεν φτάνει που με τις λανθασμένες ενέργειες του Δημάρχου, λόγω λαθών και εμμονών, ο παραλιακός δρόμος είναι αποκομμένος.
Δεν φτάνει που ο μοναδικός δρόμος που συνδέει τα πανέμορφα παράλιά μας με την ενδοχώρα είναι τόσο παλιάς σχεδίασης που προκαλεί τεράστιες δυσκολίες στους οδηγούς και απίστευτα μποτιλιαρίσματα και επομένως δυσκολία πρόσβασης.
Σήμερα, επαγγελματίες της περιοχής μας, δέσμιοι μιας παράλογης γραφειοκρατίας αλλά και της αδυναμίας του Δήμου να προκαλέσει την λύση στο πρόβλημα του Αιγιαλού, οδηγήθηκαν με χειροπέδες στο αυτόφωρο απλά και μόνο γιατί οι υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούν να συνεννοηθούν.
Άνθρωποι οικογενειάρχες, που έχουν επενδύσει στην περιοχή και οι οποίοι όχι μόνο έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της περιοχής αλλά έχουν καλύψει τα κενά και της πολιτείας αλλά και της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ζητούμε την άμεση επίλυση του προβλήματος του αιγιαλού .
Ζητάμε να σταματήσει η πολιτεία να κυνηγά το εύκολο θύμα, τον απλό επαγγελματία ο οποίος απ’ ότι φαίνεται έχει μόνο υποχρεώσεις και κανένα δικαίωμα

Ο Βασίλης Κόκκαλης στο πλευρό των συλληφθέντων:

«Η κρατική γραφειοκρατία και αδράνεια οδηγεί τους επιχειρηματίες στα παράλια του ν. Λάρισας σε συλλήψεις και πρόστιμα» τονίζει ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κ. Βασίλης Κόκκαλης, σε αναφορά του προς τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, Δικαιοσύνης κ. Γιώργο Φλωρίδη και Τουρισμού κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.
Αναλυτικότερα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά την επιστολή διαμαρτυρίας που υπογράφεται από τον Δήμαρχο Αγιάς, κ. Αντώνιο Γκουντάρα, με την οποία γνωστοποιείται το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών επιχειρήσεων στα παράλια του νομού Λάρισας, οι οποίοι, μολονότι υπέβαλαν νόμιμα και εμπρόθεσμα τις αιτήσεις για χρήση παραλίας, όπου αναπτύσσονται οι επιχειρήσεις τους, εντούτοις η γραφειοκρατία και η καθυστέρηση του κρατικού μηχανισμού, δηλαδή της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου και της Κτηματικής Υπηρεσίας, είχε ως συνέπεια, να βρίσκονται αντιμέτωποι οι επιχειρηματίες με συλλήψεις και πρόστιμα υπέρογκα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ