Μεγαλόβρυσο Αγιάς: Η έγκαιρη επέμβαση αποσόβησε ένα βέβαιο παρανάλωμα του Κισσάβου

395

Αποσοβήθηκε παρανάλωμα του Κισσάβου / Με έγκαιρη επέμβαση ισχυρής δύναμης της Πυροσβεστικής / Σε πυκνοδασωμένη έκταση στο Μεγαλόβρυσο Αγιάς / Συνελήφθη αλλοδαπός για εμπρησμό από αμέλεια

 

Αίσιο, σύντομο τέλος, είχε η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι της Κυριακής, στη 1:30, στον Κίσσαβο, σε υψόμετρο περίπου 700 μέτρα, στη θέση «Μεγάλη Βρύση» λίγο έξω από το Μεγαλόβρυσο Αγιάς.

Σύντομο τέλος χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των δυνάμεων του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αγιάς και, στη συνέχεια, δυνάμεων από την Λάρισα που αποτελούνταν από 32 πυροσβέστες, με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, δέκα οχήματα και ένα ελικόπτερο. Στις προσπάθειες συνέδραμαν, επίσης, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς με ένα πυροσβεστικό όχημα, πολίτες, όπως και μέλη της Τοπική Κοινότητας με υπερβάλλον ζήλο.

Ως υπεύθυνος συνελήφθη αλλοδαπός για εμπρησμό από αμέλεια, του επιβλήθηκε το σχετικό διοικητικό πρόστιμο και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αγιάς κ. Γεώργιος Παναγιώτου, που έσπευσε στο σημείο μαζί με τον αντιδήμαρχο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Γκαρανέ, μας μετέφερε την έκκληση προς κατοίκους, δημότες και επισκέπτες του Δήμου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν κατά γράμμα οδηγίες και προειδοποιήσεις που από μέρες τώρα, και με αφορμή την περίοδο αυτή της συνεχιζόμενης ανομβρίας και ξηρασίας, η Πολιτική Προστασία έχει δημοσιοποιήσει. Οδηγίες που έχουν να κάνουν, μεταξύ άλλων και κυρίως, με τη μεγάλη προσοχή που πρέπει να επιδεικνύεται από όλους σε θέματα καύσης ξερών χόρτων και κλαδιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πυρκαγιά αυτή είναι η δεύτερη στην περιοχή του Δήμου Αγιάς μέσα σε επτά ημέρες. Η πρώτη εκδηλώθηκε στο Μαυροβούνι στην περιοχή της Ελάφου την προηγούμενη Δευτέρα και αντιμετωπίστηκε ξανά επιτυχώς από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η Τοπική Κοινότητα Μεγαλοβρύσου (πρόεδρος και μέλη) εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
“Ευχαριστούμε το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αγιάς, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Αγιάς, το Αστυνομικό τμήμα Αγιάς, το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτων Αναγκών Αθηνών για την άμεση αποστολή εναέριας πυρόσβεσης, το Δασαρχείο Λάρισας, τον Δήμαρχο Αγιάς για το προσωπικό ενδιαφέρον του από την πρώτη στιγμή, και όλους τους κατοίκους που συμμετείχαν και βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και με αυταπάρνηση έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την μη επέκτασή της με ολέθριες συνέπειες”.

Πηγή: choragia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ