Πάνος Σάπκας: «Η μουσική ενώνει»

427

Συμφωνία συνεργασίας υπέγραψαν ΔΩΛ και Σχολή Μουσικής Bad Königshofen

Μια πολύ σημαντική συμφωνία συνεργασίας για το επίπεδο και το μέλλον των μουσικών σπουδών της πόλης μας, υπέγραψαν χθες, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας που εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και πρόεδρο του Ωδείου Πάνο Σάπκα και η επαγγελματική Σχολή Μουσικής Bad Königshofen, που εκπροσωπήθηκε από τον επαρχιακό διαχειριστή Thomas Habermann (για τη Σχολή) και τον πρόεδρο της Περιφέρειας Κάτω Φραγκονίας Erwin Dotzel.
Να σημειωθεί, ότι από το 1991 υπήρξαν στενές επαφές μεταξύ του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας και της επαγγελματικής Σχολής Μουσικής Bad Königshofen.
Οι πρώτες επαφές έγιναν από τον Λαρισαίο μαέστρο Χρήστο Κτιστάκη, ο οποίος ήταν μαθητής στην εν λόγω σχολή από το 1990 έως το 1991. Σήμερα είναι επικεφαλής της Συμφωνικής Ορχήστρας Λάρισας και καθηγητής στο ΔΩΛ.
Έκτοτε, μαθητές από το Ωδείο μας, φοιτούν στη Σχολή Μουσικής για 1 ή 2 χρόνια για να προετοιμαστούν για σπουδές στη Γερμανία.
Μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί τα ακόλουθα μουσικά κοινά προγράμματα μεταξύ των δύο φορέων:
Περιοδεία συναυλίας 1991 στη Λάρισα (Μότσαρτ, Ρέκβιεμ)
Περιήγηση και συναυλίες κατά το 2006 στη Λάρισα (διεθνής χορωδία και συναυλία με τη Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας)
Πρώτη ανταλλαγή φοιτητών 2015
Άνοιξη 2018, η Συμφωνική Ορχήστρα Λάρισας στο Bad Königshofen
Φθινόπωρο 2018, η επαγγελματική σχολή Bad Königshofen στη Λάρισα
Ανταλλαγή φοιτητών Άνοιξη και Φθινόπωρο 2019
Από το 2015 διοργανώνεται ετήσια ανταλλαγή φοιτητών με τη μορφή μουσικού σεμιναρίου στη Γερμανία (Άνοιξη) και στην Ελλάδα (Φθινόπωρο).
Περίπου έξι έως επτά μαθητές ανά ίδρυμα διδάσκονται δωρεάν από τους αντίστοιχους καθηγητές μαθημάτων στη χώρα υποδοχής για περίπου μία εβδομάδα.
Η νέα συμφωνία αποσκοπεί στη σύναψη μόνιμης και στενής συνεργασίας που θα επιτρέψει σε σύνολα από τη Λάρισα και την περιοχή της Κάτω Φραγκονίας να πραγματοποιούν φιλικές ανταλλαγές.
«Η σχέση μας εδραιώθηκε και διευρύνθηκε», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Πάνος Σάπκας μετά την υπογραφή της συμφωνίας, συμπληρώνοντας ότι θα φέρει πολλαπλά οφέλη και στα δύο ιδρύματα και κατ’ επέκταση στις πόλεις των δύο χωρών που ενδιαφέρονται βαθιά για την ανάπτυξη της μουσικής παιδείας και της καλλιτεχνικής δημιουργίας.
«Η μουσική δεν γνωρίζει σύνορα. Η μουσική ενώνει. Γι΄αυτό η σημασία της είναι καταλυτική, ιδιαίτερα στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε. Η προαγωγή της μουσικής παιδείας εντάσσεται στις βασικές προτεραιότητες της πολιτικής του Δήμου μας» τόνισε ο κ. Σάπκας, απευθυνόμενος στους κυρίους Thomas Habermann και Erwin Dotzel, μεταφέροντας ταυτόχρονα τους θερμούς χαιρετισμούς του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ