Πότε θα γίνουν οι εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς – Πιθανότατα χωρίς κατασκήνωση στην πόλη φέτος

806

Της Νατάσας Πολυγένη

Μπορεί οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαρισαίων να παραμένουν κλειστοί και κανείς να μην γνωρίζει αν τελικά θα ανοίξουν για κάποιο χρονικό διάστημα, ο καιρός όμως των εγγραφών βρεφών και νηπίων για την νέα χρονιά πλησιάζει και ήδη τα ερωτήματα των γονέων σχετικά με το πότε και πώς θα γίνουν είναι πολλά.
Όσον αφορά στο αν θα λειτουργήσουν το επόμενο διάστημα μιας και η οικονομία της χώρας βρίσκεται σε φάση επανεκκίνησης και πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν πρόβλημα για το πού να αφήσουν τα παιδιά τους, όταν η λύση της γιαγιάς και του παππού δεν συστήνεται από τους ειδικούς, ο κ. Σωτήρης Βούλγαρης μιλώντας στην εφημερίδα Ελευθερία αναφέρει ότι δυστυχώς με βάση τα τωρινά δεδομένα δεν μπορούν να λειτουργήσουν.
Παρακολουθούμε τις εξελίξεις προετοιμαζόμαστε αλλά το τοπίο είναι θολό. Οι παιδικοί σταθμοί δεν ανήκουν στο υπουργείο Παιδείας αλλά εποπτεύονται από το υπουργείο εσωτερικών δεν υπάρχει απόφαση για επαναλειτουργία τους εκτιμώ όμως ότι αν δεν υπάρχουν κρούσματα το επόμενο διάστημα και τον Ιούνιο λειτουργήσουν νηπιαγωγεία και δημοτικά ίσως να υπάρξει εξέλιξη και στους παιδικούς σταθμούς. Σίγουρα είναι δύσκολο για τους γονείς που πρέπει να εργαστούν και δεν έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους αλλά οι ειδικοί είναι εκείνοι που θα πάρουν τις τελικές αποφάσεις.
Εν τω μεταξύ για φέτος πιθανότατα δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί τον Αύγουστο αλλά ούτε και το πρόγραμμα κατασκήνωση στην πόλη.
Ο κ. Βούλγαρης σημειώνει σίγουρα μας λυπεί το γεγονός ότι δεν θα μπορέσουμε να προσφέρουμε στις οικογένειες το πρόγραμμα της κατασκήνωσης αλλά τα ζητήματα που θα πρέπει να λυθούν είναι πολλά. Το πρόγραμμα εφαρμόζεται σε σχολεία μέσα στο καλοκαίρι και εάν τελικά δεν επιτρέπεται ο κλιματισμός πως θα βάλεις τα παιδιά σε αίθουσες με υψηλές θερμοκρασίες; Τα τμήματα για να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια θα πρέπει να χωριστούν ώστε να τηρηθούν οι αποστάσεις γεγονός που σημαίνει ότι χρειάζονται πάρα πολλές αίθουσες. Εκτιμώ ότι δεν θα μπορέσουμε να το υλοποιήσουμε αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η διευθύντρια παιδικών σταθμών και εκπαιδευτικών δράσεων κυρία Σταυρούλα Μπαξεβάνου για το θέμα των έγγραφων τονίζει ότι φέτος θα γίνουν με δύο τρόπους, είτε ηλεκτρονικά είτε με αυτοπρόσωπη παρουσία και θα ξεκινήσουν στις 25 Μαΐου εν΄θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου.

Ηλεκτρονικά μέσω του site http://larisa.paidikos.com/aitisi/ ο φάκελος με τα δικαιολογητικά πρέπει να σταλεί ταχυδρομικά ή με courier στη διεύθυνση παιδικών σταθμών και εκπαιδευτικών δράσεων Ρούσβελτ και Οικονόμου εξ οικονόμων 8Α 41222 3ος όροφος υπόψη κ. Μπαξεβάνου Σταυρούλας. Προσοχή χωρίς κατάθεση των δικαιολογητικών η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη. Με φυσική παρουσία προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά τις ώρες από 8:30 πμ έως 14.00 και στους 26 παιδικούς σταθμούς μετά από τηλεφωνική επικοινωνία προκειμένου να κανονιστεί ραντεβού για τη μη ύπαρξη συγχρωτισμού οι διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των παιδικών σταθμών είναι αναρτημένα στο site του δήμου. Στους παιδικούς σταθμούς γίνονται δεκτές αιτήσεις παιδιών γεννηθέντων από 1η Ιανουαρίου 2017 έως 31 Μαρτίου 2020.

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ