Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: Η πόλη κρατά στα χέρια της μια υγειονομική βόμβα

583

ΔΗΛΩΣΗ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ι.Σ.ΛΑΡΙΣΑΣ

Δυστυχώς από σήμερα η πόλη της Λάρισας κρατά μία υγειονομική βόμβα στα χέρια της. Ότι δεν θέλαμε να γίνει το προηγούμενο διάστημα και το διαφυλάτταμε σαν κόρη οφθαλμού, εκτός από ορισμένους ανεγκέφαλους, έγινε σε λίγες ώρες.
Από την πρώτη στιγμή, είχε επισημανθεί από μας ότι πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπου διαβιούν και συγχρωτίζονται άτομα σε κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους, χρειάζονται ιδιαίτερη ενημέρωση και αντιμετώπιση. Πρότασή μας ήταν οι οικισμοί Ρομά να ενημερωθούν από τις κρατικές Υπηρεσίες Υγείας για τα περιοριστικά μέτρα παρουσία δικών τους στελεχών και σε περίπτωση θετικού κρούσματος να μην περιοριστούμε μόνο στην ιχνηλασία του, αλλά να προβούμε σε δειγματοληπτικούς ελέγχους την 1η, 7η και 14η μέρα ώστε να εντοπίσουμε γρήγορα την διασπορά, που στην προκειμένη περίπτωση είναι ταχύτατη. Σε περίπτωση δε, που ανακαλύπταμε μερικά νέα κρούσματα να μπει ο οικισμός σε επιτηρούμενη καραντίνα και να προχωρήσει η δειγματοληψία σε συνοικίες που συνορεύουν με τα «νταμάρια».
Τώρα που οι εξελίξεις μας πρόλαβαν απομένει οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, να δράσουν ταχύτατα και χωρίς ολιγωρία, να ενεργήσουν με ευελιξία και να προστατεύσουν την δημόσια υγεία και την ζωή των συμπολιτών μας. Οι δυνατότητες των δύο ιδιωτικών και του ενός κρατικού εργαστηρίου εξέτασης των δειγμάτων με την μοριακή μέθοδο PCR είναι ικανή να καθορίσει άμεσα την παραπέρα μας πορεία.
Η αγωνιώδης τηλεφωνική επικοινωνία μας με τους Προέδρους των Ιατρικών Συλλόγων Πατρών και Μαγνησίας, όπου εκεί διαβιούν επίσης μεγάλοι πληθυσμοί Ρομά, αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ