Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ ο Γ.Μανώλης

252

Πρόσφατα, στη Σκιάθο, πραγματοποιήθηκαν, η 7η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Θεσσαλίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020 και η 2η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Θεσσαλίας του ΕΣΠΑ 2021-2027.
Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και Πρόεδρος των Επιτροπών Παρακολούθησης, κ. Κώστας Αγοραστός, ανοίγοντας τις εργασίες των δύο Επιτροπών, τόνισε ότι το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020 ολοκληρώνεται έως το τέλος τού 2023. Με συστηματική προσπάθεια και συνεργασία έχουν ξεπεραστεί τα εμπόδια και οι δυσκολίες που παρουσιάστηκαν τα προηγούμενα χρόνια και υπάρχουν οι συνθήκες για την ομαλή και αποτελεσματική ολοκλήρωση του Προγράμματος.
Επίσης, σημείωσε ότι το νέο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 έχει συνολικό προϋπολογισμό 554.000.000 ευρώ. «Στηρίζουμε το τώρα, χτίζουμε το αύριο. Παράγουμε ένα καλύτερο αύριο, σταθερά δίπλα στις τοπικές κοινωνίες. Σχεδιάζουμε καθημερινά έργα, προγράμματα, ενισχύσεις για τους ανθρώπους για την υγεία, την εκπαίδευση, για ίσες ευκαιρίες σε κοινωνικά ευάλωτους και άτομα με αναπηρίες, για το περιβάλλον, αντιπλημμυρικά, έργα πολιτικής προστασίας, για την πρωτογενή παραγωγή, για τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, την προσβασιμότητα και την ασφάλεια κυκλοφορίας, έργα πόσιμου ύδατος, διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων, ενεργειακές αναβαθμίσεις, βιώσιμες αστικές αναπλάσεις, έργα ανάδειξης του πολιτισμού και του τουρισμού», τόνισε ο Περιφερειάρχης.
Στις συνεδριάσεις παρέστη εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο κ. Carsten Rasmussen, Επικεφαλής της Μονάδας Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής.
Στις συνεδριάσεις συμμετείχε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ.
Οι συνεδριάσεις ολοκληρώθηκαν με τις τοποθετήσεις των μελών και την έγκριση των αποφάσεων και συμπερασμάτων των συνεδριάσεων.
Στο πλαίσιο των Συνεδριάσεων των δύο Επιτροπών Παρακολούθησης, πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις σε έργα που χρηματοδοτήθηκαν στο δήμο Σκιάθου, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020.
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Μανώλης ανέφερε χαρακτηριστικά:
“Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος και ικανοποιημένος που συμμετείχα στις εργασίες των Επιτροπών Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων της Περιφέρειας Θεσσαλίας 2014-2020 και 2021-2027. Οι συνεδριάσεις είχαν μεγάλο ενδιαφέρον, όπου αναλύθηκαν τόσο η πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 όσο και η στρατηγική και οι προτεραιότητες του νέου Προγράμματος 2021-2027. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αποδείξει ότι είναι η μοναδική Περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία έχει απορροφήσει εξ ολοκλήρου τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ και τις έκανε πράξεις, δημιουργώντας πολλά και ποικίλα έργα σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγχαίρω θερμά τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τους Υπαλλήλους της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Προγραμμάτων και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την προσπάθεια υλοποίησης τόσο μεγάλου όγκου έργων συνολικού προϋπολογισμού 5,7 δις ευρώ. Εύχομαι και το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 να είναι επιτυχημένο, αποτελεσματικό και ωφέλιμο για την κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ