Συναγερμός για κακοκαιρία εξπρές την Παρασκευή – Νερό τριών μηνών μέσα σε 20 ώρες απειλεί Λάρισα και Μαγνησία – Τι λένε οι μετεωρολόγοι

1635

Ενδείξεις για μεγάλους όγκους νερού, σε Λάρισα και Μαγνησία καταγράφουν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα σύμφωνα με όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι μέσα σε 20 ώρες, από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου, αναμένεται να πέσει νερό ισόποσο με αυτό τριών μηνών.

Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς μιλώντας στο NEWS 24/7 ανέφερε πως τα φαινόμενα θα είναι έντονα, όμως όχι απαραίτητα και επικίνδυνα, με σαφέστερη εικόνα να υπάρχει αύριο, Παρασκευή, οπότε και θα εκδηλωθούν τα πρώτα φαινόμενα, με τον ίδιο να κρατά χαμηλούς τόνους όσον αφορά τα ύψη βροχής που αναμένεται να σημειωθούν στις ήδη πληγείσες περιοχές, όπως αυτή της Θεσσαλίας.

  • Βάσει των στατιστικών στοιχείων της ΕΜΥ, κατά μέσο όρο τον μήνα Απρίλιο σημειώνονται 30 χιλιοστά βροχής, ενώ στον χάρτη του υετού 24ωρου από το μεσημέρι της Παρασκευής έως το μεσημέρι του Σαββάτου, στη συγκεκριμένη περιοχή εμφανίζονται 90.4 χιλιοστά βροχής. Ο διευθυντής της ΕΜΥ ανέφερε πως πρόκειται πράγματι για μία σημαντική ποσότητα βροχής σε ένα 24ωρο, όμως τόνισε πως «έχουν υπάρξει πολλές χρονιές που έχουν φτάσει και έχουμε ξεπεράσει αυτά τα ύψη βροχής. Ενδεικτικά το 1998 σημειώθηκαν 131 χιλιοστά βροχής.

«Εάν αυτή η βροχή πέσει μοιρασμένη, λογικά δεν δημιουργεί προβλήματα. Η ΕΜΥ αύριο θα επαναξιολογήσει αυτά τα στοιχεία και θα εκτιμήσει αν θα χρειαστεί να ληφθούν περαιτέρω μέτρα ή αναβάθμιση του υπάρχοντος έκτακτου δελτίου» σχολίασε ο Θοδωρής Κολυδάς, με τον ίδιο να επισημαίνει ότι «όσο βαίνουμε προς το καλοκαίρι οι βροχές ανά μήνα μειώνονται σημαντικά. Οπότε είναι καλό να αποφεύγεται η σύγκριση μίας καταιγίδας με τη βροχή που πέφτει όλο το μήνα γιατί δημιουργεί λάθος εντυπώσεις στον κόσμο».

Σημειώνεται ότι η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

hellasjournal.com

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ