Τέμπη: Μηνυτήρια αναφορά για αλλοίωση στοιχείων – “Εξαφάνισαν 11 λεπτά συνομιλιών για να ενοχοποιήσουν τον νεκρό μηχανοδηγό”

97

Νέα δεδομένα στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών και ειδικά στο κομμάτι που αφορά τη συγκάλυψη, εγείρει η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο δικηγόρος Βασίλης Ζησιμάτος, ο οποίος εκπροσωπεί νομικά την οικογένεια του αδικοχαμένου μηχανοδηγού της επιβατικής αμαξοστοιχίας.

Στη μηνυτήρια αναφορά, που κατατέθηκε ενώπιον της εισαγγελίας Λάρισας, γίνεται λόγος για «αλλοίωση κρίσιμων αποδεικτικών στοιχείων» και συγκεκριμένα τη διαγραφή 11 λεπτών από τις συνομιλίες μεταξύ του μηχανοδηγού και του σταθμάρχη Λάρισας λίγο πριν το φονικό δυστύχημα. Η διαγραφή φέρεται να έγινε προκειμένου να ενοχοποιήσουν το νεκρό μηχανοδηγό, όπως υποστηρίζει η οικογένεια του μηχανοδηγού.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε κατά παντός υπευθύνου και αφορά στην «αλλοίωση αποδεικτικού υλικού και την ανεύρεση των φυσικών και ηθικών αυτουργών των καταγγελλόμενων στη μηνυτήρια αναφορά, πράξεων. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου «Ζησιμάτος και συνεργάτες», «επί ένα ολόκληρο έτος από το έγκλημα των Τεμπών και σύμφωνα με το αφήγημα του ανθρωπίνου λάθους… συγκεκριμένοι κύκλοι αρχικώς υπονοούσαν και μετέπειτα θρασύτατα διέδιδαν ότι δήθεν ο έμπειρος επί τέσσερις δεκαετίες μηχανοδηγός της επιβατικής αμαξοστοιχίας ενήργησε πλημμελώς τη μοιραία νύχτα». Δηλαδή, με βάση του κανονισμούς ασφαλείας ο μηχανοδηγός «όφειλε όταν αντιλήφθηκε το σφάλμα του σταθμάρχη και τη λανθασμένη κίνηση της σε αντίθετη γραμμή να επικοινωνήσει με τον αρμόδιο σταθμάρχη Λάρισας ώστε να του δοθούν νέες οδηγίες και εντολές». Κάτι που «υποτίθεται ότι δεν έκανε».

Ωστόσο από συγκεκριμένα αποδεικτικά στοιχεία, τα οποία έχουν συμπεριληφθεί στη δικογραφία «καταδεικνύεται ότι ενώ η επιβατική αμαξοστοιχία σταμάτησε λίγα λεπτά μετά την αναχώρησή της από το σταθμό Λάρισας με σκοπό ο μηχανοδηγός να λάβει νέες εντολές από το σταθμάρχη, το ίδιο χρονικό αυτό σημείο παρουσιάζει ανεξήγητη 11λεπτη σιωπή στα ηχητικά αρχεία του ραδιοτηλεφώνου και επομένως στην απομαγνητοφώνηση αυτών, χωρίς αυτό να δικαιολογείται από το σύνολο των επόμενων και προηγούμενων συνομιλιών».

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «καθίσταται προφανές ότι κάποιοι ενεργώντας κατ’ εντολή ετέρων επενέβησαν στo καταγραφικό αρχείο με τις συνομιλίες και διέγραψαν το 11λεπτο μεταξύ του χρονικού διαστήματος από 22:56:54 έως και 23:07:24 για λόγους που όλοι πλέον αντιλαμβανόμαστε και οι οποίοι πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο διερεύνησης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο μηχανοδηγός «σταμάτησε όταν αντιλήφθηκε ότι αλλάζει ξαφνικά γραμμή από την άνοδο στην κάθοδο και προφανέστατα σταμάτησε προκειμένου να ενημερώσει το σταθμάρχη Λάρισας και να λάβει σαφείς εντολές».

«Η συνομιλία όμως αυτή έχει εξαφανιστεί από τα ηχητικά ψηφιακά αρχεία που παραδόθηκαν με τον τρόπο που παραδόθηκαν και προσκομίστηκαν στην ποινική δικογραφία» τονίζεται χαρακτηριστικά.

«Με βάση τα ανωτέρω γεγονότα… προκύπτει μετά βεβαιότητας ότι κάποιοι με εντολή έτερων προσώπων αλλοίωσαν κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία για την αποκάλυψη της αλήθειας. Επενέβησαν χωρίς δικαίωμα και κατά παράβαση των τεθειμένων καθηκόντων τους σε καταγραφικό μηχάνημα του ΟΣΕ και σε ψηφιακό υλικό που αποτύπωνε το σύνολο των διαλόγων όλων των εμπλεκόμενων προσώπων και απέκοψαν συγκεκριμένες συνομιλίες και επομένως αλλοιώνοντας με απόλυτο δόλο κρίσιμο αποδεικτικό υλικό ποινικής, κακουργηματικής φύσεως δικογραφίας».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου «Ζησιμάτος και συνεργάτες»:

Πηγή: documentonews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ