Το Ν.Π. της ΟΤΟΕ στον ν. Λάρισας ενημερώνει για το πως θα γίνονται οι τραπεζικές συναλλαγές

445

Το Νομαρχιακό Παράρτημα της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας με δελτίο τύπου ενημερώνει τους πελάτες όλων των τραπεζών στον νομό Λάρισας για τους τρόπους που μπορούν να πραγματοποιούν τις τραπεζικές τους συναλλαγές, δίχως να προσέρχονται στα καταστήματα των Τραπεζών ώστε να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορωνοϊού.

Αναλυτικές οδηγίες για τις τραπεζικές συναλλαγές που μπορούν να διενεργούνται χωρίς φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα εξέδωσε η Ελληνική Ένωση Τραπεζών, στο πλαίσιο της πανεθνικής προσπάθειας να μειωθούν οι κίνδυνοι μετάδοσης του κορωνοϊού.

Πώς θα γίνονται αναλήψεις, καταθέσεις μετρητών και μαζικές εντολές πληρωμών χωρίς την φυσική παρουσία των πελατών στα καταστήματα των Τραπεζών.

Συγκεκριμένα:

– Αναλήψεις μετρητών.
Με χρήση χρεωστικής κάρτας από τα ΑΤΜ, που τροφοδοτούνται ανελλιπώς, εντός του ημερήσιου ορίου που έχει ο κάτοχος.

– Καταθέσεις μετρητών.
Είναι δυνατή η κατάθεση μετρητών σε ΑΤΜ. Επίσης, για όσους δεν διαθέτουν χρεωστική κάρτα είναι δυνατή η κατάθεση στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS).
Όσοι δεν είναι ακόμη κάτοχοι χρεωστικής κάρτας μπορούν να την προμηθευτούν άμεσα στα τραπεζικά καταστήματα.

– Μαζικές εντολές πληρωμών.
Υπενθυμίζεται ότι είναι εφικτό να πραγματοποιούνται μαζικές πληρωμές εταιρειών, χωρίς την υποχρέωση φυσικής παρουσίας στο κατάστημα, μέσω αποστολής αρχείων πληρωμών και internet banking.

– Ενημέρωση λογαριασμών Ταμιευτηρίου.
Να μην προσέρχονται οι πελάτες στα καταστήματα, για την ενημέρωση του βιβλιαρίου τους.
Να προμηθευτούν χρεωστική κάρτα και να ενημερώνονται για το υπόλοιπο λογαριασμού και τις τελευταίες κινήσεις του από το ΑΤΜ. Εξάλλου το internet banking τους εξασφαλίζει, επίσης, ενημέρωση για τις κινήσεις και το υπόλοιπο του λογαριασμού τους.

– Μεταφορές σε λογαριασμό.
Η μεταφορά σε λογαριασμό που τηρεί στην ίδια τράπεζα ο πελάτης ή τρίτος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω ΑΤΜ ή internet banking.

– Πληρωμές σε τρίτους.
Είναι δυνατή, χωρίς την υποχρέωση φυσικής παρουσίας του πελάτη, η πληρωμή τρίτων, μέσω εναλλακτικών δικτύων (ATM, internet banking) και των ειδικών website πληρωμών που διαθέτουν οργανισμοί και εταιρείες.

– Πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων.
Η πληρωμή των φορολογικών υποχρεώσεων στις κατά τόπους ΔΟΥ είναι εφικτή και χωρίς την έκδοση τραπεζικής επιταγής από κατάστημα τράπεζας, και μπορεί να πραγματοποιηθεί σε Κέντρο Αυτόματων Συναλλαγών, ATM & internet banking.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ