Βανδάλισαν το πάρκο που είχαν φυτευτεί δέντρα στην μνήμη των θυμάτων στα Τέμπη

601

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, οι υπάλληλοι εκτιμούν πως άγνωστοι πιθανόν τη νύχτα εισήλθαν στο δημοτικό χώρο και τον βανδάλισαν. Συγκεκριμένα, έσπασαν τους κορμούς, κατέστρεψαν δέντρο που προϋπήρχε στο πάρκο, ενώ δεν δίστασαν να ξεριζώσουν και να πάρουν ένα από τα δέντρα που είχαν φυτευτεί από τους μικρούς μαθητές.

Σύμφωνα με την τεχνολόγο γεωπονικής του δήμου Κορδελιού Εύοσμου Μαρία Κωνσταντίνου, «κατά τη χθεσινή ημέρα ήμασταν εδώ στο πάρκο για να φροντίσουμε τα δέντρα. Ήταν όλα στη θέση τους, όπως τα είχαν φυτέψει τα παιδιά και σήμερα μας ειδοποίησαν οι υπάλληλοι που ήρθαν για να τα ποτίσουν, πως πολλά από αυτά είναι σπασμένα και ξεριζωμένα. Πραγματικά μείναμε άναυδοι, αναρωτιόμαστε ποιος θα μπορούσε και για ποιο λόγο, να καταστρέψει κάτι που έχει τόσο σημαντικό συμβολικό χαρακτήρα».

Η κα Κωνσταντίνου διευκρίνισε πως τα συγκεκριμένα δέντρα, ήταν δωρεά και δύσκολα θα αντικατασταθούν.

Η συγκεκριμένη δενδροφύτευση, υλοποιήθηκε με τη συνεργασία του Ομίλου Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου της δημοτικής ενότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου, και του Φο.Δ.Σ.Α. Κεντρικής Μακεδονίας.

Με την δενδροφύτευση οι συμμετέχοντες ένωσαν τις δυνάμεις τους με στόχο το μήνυμα για τη διεκδίκηση μιας πραγματικά «βιώσιμης» ζωής και τη διατήρηση της μνήμης των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Πηγή: thepressproject.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ