Λευτέρης Αυγενάκης: Λύνουμε τα χέρια των ομοσπονδιών

392

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε από τη Βουλή ότι η τροπολογία, με την οποία δίνεται η δυνατότητα σε ομοσπονδίες και λίγκες να τροποποιήσουν τους κανονισμούς και τις προκυρήξεις των πρωταθλημάτων τους για τη φετινή σεζόν, με ενισχυμένη πλειοψηφία (3/4) του διοικητικού τους συμβουλίου, βρίσκει σύμφωνες τις αθλητικές ομοσπονδίες και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

«Η διάταξη αυτή δίνει τη δυνατότητα να παρθούν αποφάσεις στα όργανα με αυξημένη πλειοψηφία, κατά τρία τέταρτα του συνόλου των μελών, και είμαστε βέβαιοι ότι αυτό λύνει τα χέρια, γιατί έχουμε ήδη κάνει αρκετά μεγάλη ζύμωση με όλους στην αθλητική οικογένεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Στη συνέχεια ο κ. Αυγενάκης πρόσθεσε: «Μάλιστα χθες είχα μία πολύ ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη με την ΕΟΕ και με όλα τα μέλη των Ολυμπιακών Ομοσπονδιών, μου είπαν ότι το περιμένουν, το δέχονται, το θέλουν, διότι με αυτόν τον τρόπο λύνονται τα χέρια τους να λάβουν αποφάσεις και κυρίως να δουν πως θα στηρίξουν τα αθλήματα που ομολογουμένως έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά».

Ο κ. Αυγενάκης επισήμανε ότι με το τρόπο αυτό δίνεται η δυνατότητα στις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων να λάβουν αποφάσεις για το αν και πότε θα επανεκκινήσουν τα πρωταθλήματα, που έχουν διακοπεί λόγω της πανδημίας, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τις οδηγίες των ειδικών. Απαντώντας, δε, στον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ., Ανδρέα Λοβέρδο, ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι, χωρίς σχετική νομοθετική διάταξη, οι όποιες αλλαγές αποφασίζονταν θα ήταν «ξεκρέμαστες».

Αναφερόμενος στο άλλο εδάφιο της τροπολογίας, για τη μεταβατική λειτουργία του ΕΣΚΑΝ έως ότου διαπιστωθεί η λειτουργική ετοιμότητα του διαδόχου φορέα (ΕΟΚΑΝ), ο Λευτέρης Αυγενάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που ανέλαβε έναντι του WADA, ενώ εκτίμησε ότι θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο για να είναι έτοιμος προς λειτουργία ο νέος φορέας.

Στην εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Αυγενάκης δεν παρέλειψε να εξάρει τη συμβολή της αθλητικής οικογένειας της χώρας στη μάχη κατά του κορονοϊού, με την ενίσχυση του μηνύματος«μένουμε στο σπίτι», «αθλούμαστε στο σπίτι», «τρώμε υγιεινά» και συμβάλουμε στην προσπάθειά που κάνει το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας για συγκέντρωση φιαλών αίματος. Ειδική αναφορά έκανε ο υφυπουργός Αθλητισμού στη δημοπράτηση αθλητικών ενθυμίων, μέσω του οποίου ενισχύεται το έργο του Υπουργείου Υγείας.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ