Μενδώνη: Προτεραιότητά μας η υποστήριξη των πολιτιστικών φορέων και η ανθεκτικότητα του κλάδου

372

«Βασική προτεραιότητά μας είναι η υποστήριξη των πολιτιστικών φορέων και η αύξηση της ανθεκτικότητας του πολιτιστικού κλάδου», δήλωσε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη, παίρνοντας το λόγο στην τηλεδιάσκεψη, που οργάνωσε η UΝESCO, με τη συμμετοχή 100 υπουργών Πολιτισμού από όλο τον κόσμο, και θέμα «Ο Πολιτισμός εν μέσω Πανδημίας», όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε, τη σημαντική συμβολή των πολιτιστικών φορέων και των δημιουργών στην αειφόρο ανάπτυξη και στη συνοχή των κοινωνιών μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο παρέχουμε πρόσθετες ευκαιρίες χρηματοδότησης, μέσω νέων συγκεκριμένων προσκλήσεων, για όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού, επιταχύνοντας και τις διαδικασίες επιχορηγήσεων. Κύριος στόχος μας είναι ο πολιτιστικός και ο δημιουργικός τομέας να παραμείνουν ‘υγιείς’ ακόμη και κάτω από αντίξοες συνθήκες και περιορισμούς, και για την ημέρα μετά τον κορονοϊό» σημείωσε η υπουργός Πολιτισμού. «Κορυφαία προτεραιότητά μας είναι η χαρτογράφηση του αντίκτυπου του COVID-19, με την πραγματοποίηση έρευνας – από τον Μάιο – για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στους επαγγελματίες του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα.

Δουλεύουμε σε πλήρη ευθυγράμμιση και στενή συνεργασία με εμπειρογνώμονες στον τομέα της Υγείας και του Πολιτισμού σε εθνικό, περιφερειακό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα ανακοινωθούν διεθνώς στο τέλος του 2020», τόνισε, μεταξύ άλλων, η κ. Μενδώνη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ