Μιχαηλίδου: Υλοποιείται με επιτυχία η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ

393

Έπειτα από σχετική επιστολή που απέστειλε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, έχει ξεκινήσει ήδη στους περισσότερους δήμους της χώρας η κατ’ οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ (Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας Απόρων) από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ, ταυτόχρονα, σε πολλούς δήμους έχουν πολλαπλασιαστεί και τα σημεία διανομής.

Η κ. Μιχαηλίδου πραγματοποίησε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ενημερώθηκε σχετικά με την εξέλιξη του προγράμματος στους δήμους και τις δημοτικές κοινότητες της χώρας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, στους περισσότερους δήμους της χώρας, οι ωφελούμενοι ενημερώνονται για την κατ’ οίκον διανομή με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα και, στη συνέχεια, ειδικά συνεργεία των δήμων αναλαμβάνουν να κάνουν τις παραδόσεις τροφίμων και ειδών καθαριότητας και υγιεινής. Στην προσπάθεια για την κατ’ οίκον διανομή συντρέχουν και εθελοντές, μέσω διαφόρων προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης ιδιωτικών εταιρειών.

Η κ. Μιχαηλίδου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων δήλωσε σχετικά:

«Ενημερώθηκα από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου, σχετικά με την άμεση ανταπόκριση σχεδόν όλων των δήμων στην παρότρυνση που απευθύναμε για κατ’ οίκον διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος ”Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η διανομή των τροφίμων κατ’ οίκον πραγματοποιείται με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο, μετά από έγκαιρη τηλεφωνική ενημέρωση, μέσω γραπτών μηνυμάτων και χωρίς περιττή ταλαιπωρία για τους δικαιούχους. Υπενθυμίζουμε πως, παρά τις τεχνικές δυσκολίες, λόγω των έκτακτων συνθηκών, το πρόγραμμα διανομής τροφίμων ΤΕΒΑ έχει εφέτος υλοποιηθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, καθώς έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες διανομές σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο πέρυσι. Συνεχίζουμε να στεκόμαστε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες με κάθε τρόπο. Όλοι μαζί, υπουργείο, δήμοι, επαγγελματίες και εθελοντές, διασφαλίζουμε την ομαλή συνέχιση των προνοιακών υπηρεσιών με απόλυτο σεβασμό στα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και την προστασία όλων μας».

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ