Μικρότερη πτώση της ελληνικής βιομηχανικής παραγωγής από της Ευρωζώνης τον Μάιο

352

Σημαντικά μικρότερη ήταν στην Ελλάδα η συρρίκνωση της βιομηχανικής παραγωγής τον Μάιο σε σύγκριση με την υπόλοιπη ευρωζώνη, με βάση τα στοιχεία που εξέδωσε την Τρίτη στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Στην Ελλάδα η βιομηχανική παραγωγή παρουσίασε μείωση κατά 7,9% τον Μάιο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι ετήσιας μείωσης 10,7% τον Απρίλιο.

Την ίδια ώρα στην Ευρωζώνη η πτώση της βιομηχανικής παραγωγής έφθασε το 20,9% τον Μάιο, έναντι μείωσης 28,7% τον Απρίλιο. Η Ελλάδα σημείωσε το πέμπτο χαμηλότερο ποσοστό μείωσης μετά τη Φινλανδία (3,8%) τη Μάλτα (4,8%), τη Λιθουανία (6,2%) και τη Λετονία (6,4%). Τη μεγαλύτερη μείωση κατέγραψαν η Σλοβακία (33,5%), η Ουγγαρία (27,6%) και η Ρουμανία (27,4%).

Σε σχέση με τον Απρίλιο, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε τον Μάιο στην Ελλάδα κατά 1,3%, δεδομένης και της άρσης της καραντίνας από τις αρχές Μαΐου, ενώ είχε μειωθεί κατά 8,6% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο και είχε αυξηθεί 1,6% τον Μάρτιο σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Στην Ευρωζώνη, η παραγωγή αυξήθηκε 12,4% σε μηνιαία βάση τον Μάιο, με το μεγαλύτερο ποσοστό να εξηγείται από την πολύ μεγάλη πτώση κατά τους δύο προηγούμενους μήνες (18,2% τον Απρίλιο και 11,8% τον Μάρτιο).

Σε σχέση με τον Μάιο του 2019, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών στην Ευρωζώνη ήταν μειωμένη κατά 28,4% τον Μάιο, ενώ η παραγωγή των διαρκών καταναλωτικών αγαθών ήταν χαμηλότερη κατά 24%, των ενδιάμεσων αγαθών κατά 19,7%, των μη διαρκών καταναλωτικών αγαθών κατά 14,4% και της ενέργειας κατά 10,3%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ