Νέα πληρωμή του επιδόματος των 534 ευρώ

313

Πιθανότατα την Παρασκευή αναμένεται νέα πληρωμή της ειδικής αποζημίωσης των έως 534 ευρώ, σε περίπου 7.000 εργαζομένους που δεν έχουν ακόμη πληρωθεί για τις ημέρες κατά τις οποίες οι συμβάσεις τους ήταν σε αναστολή, τον Μάιο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, έχουν ήδη πληρωθεί 519.000 εργαζόμενοι και πλέον, εκκρεμούν οι καταβολές σε περίπου 7.000 εργαζομένους, για τους οποίους ολοκληρώνεται η διαδικασία διασταύρωσης στοιχείων για το επίδομα 534 ευρώ.

Μάλιστα, στο υπουργείο Εργασίας έχει ήδη κατατεθεί πρόταση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η οποία και μελετάται, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να ανοίξει το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για λάθη και παραλείψεις εργοδοτών κατά την υποβολή των δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας. 

Το προεδρείο του ΟΕΕ έχει ζητήσει επίσης, από το υπουργείο Εργασίας, παράταση έως τις 30 Ιουνίου της υποβολής του εντύπου, που αφορά στις παρατάσεις – οριστικές διακοπές των συμβάσεων για τον μήνα Μάιο και άμεση έκδοση αναλυτικών οδηγιών για τη συμπλήρωση του σχετικού εντύπου από τους εργοδότες.

Παράλληλα, ζητούν όλες οι υποβολές των εντύπων που αφορούν στον μήνα Ιούνιο, να έχουν καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 31η Ιουλίου αλλά και να ανοίξει η εφαρμογή «Εργάνη» για δύο εβδομάδες ώστε οι λογιστές – φοροτεχνικοί:

α) Να διορθώσουν λάθη ή παραλείψεις στις αιτήσεις αποζημίωσης – αναστολής των εργαζομένων, ώστε οι δικαιούχοι να λάβουν την οικονομική ενίσχυση.

β) Να δοθεί η δυνατότητα δήλωσης της πραγματικής ημερομηνίας έναρξης και λήξης της αναστολής εργασίας, καθώς το σύστημα φέρνει προσυμπληρωμένη την ημερομηνία έναρξης αναστολής χωρίς τη δυνατότητα παρέμβασης.

Ηδη, έχει συσταθεί στο υπουργείο Εργασίας επιτροπή που θα συζητήσει θέματα όπως η αναβάθμιση της υπηρεσίας υποστήριξης του «Εργάνη», η κωδικοποίηση του νομικού πλαισίου και των εγκυκλίων καθώς και η ανάρτηση οδηγιών για τον υπολογισμό των δώρων και των επιδομάτων των εργαζομένων.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ