Νέα τεστ κορονοϊού για τους υπαλλήλους της Βουλής μετά τα δύο κρούσματα

309

Η πληροφορία ότι βρέθηκαν δύο υπάλληλοι της Βουλής θετικοί στον κορονοϊό έχει θορυβήσει τους ιθύνοντες του Μεγάρου καθώς μέχρι σήμερα τα πήγαιναν καλά αν και μπαινοβγαίνουν καθημερινά στο χώρο εκατοντάδες βουλευτές, υπάλληλοι και αστυνομικοί.

Μετά και τις τελευταίες εξελίξεις, οι υγειονομικές υπηρεσίες του Κοινοβουλίου προτείνουν τώρα τη διεξαγωγή και νέων τεστ όσων εργάζονται στον επονομαζόμενο «ναό της Δημοκρατίας» προκειμένου να είναι σίγουροι ότι δεν έχει μολυνθεί και κάποιος άλλον από την COVID – 19. Έτσι ενδεχομένως και αυτή την εβδομάδα να επισκεφθεί τη Βουλή κλιμάκιο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας ώστε να διεξαγάγει αυτά τα νέα τεστ.

Θυμίζουμε ότι το βράδυ της Παρασκευής διαπιστώθηκε θετικός για SARS-n-COV2 συμπτωματικός εργαζόμενος στη Βουλή (σε υπηρεσία η οποία στεγάζεται σε  κτήριο εκτός του κεντρικού Μεγάρου) που βρισκόταν σε καθεστώς τηλεργασίας όλη την προηγούμενη εβδομάδα ενώ το Σάββατο διαπιστώθηκε θετικό ακόμα ένα άτομο, επίσης υπάλληλος του Κοινοβουλίου, το οποίο έχει οικογενειακή σχέση με το προηγούμενο (εργαζόμενη και αυτή σε κτίριο εκτός Μεγάρου).

Από το ιστορικό τους πιθανολογείται ισχυρά η επιμόλυνση τους σε κοινωνική εκδήλωση προ εβδομάδος. Η ιχνηλάτηση των επαφών του δεύτερου κρούσματος εντός της Βουλής ανέδειξε 13 επαφές, εκ των οποίων οι 4 αξιολογήθηκαν ως στενές, στις οποίες δόθηκαν οδηγίες σύμφωνα με τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για να παραμείνουν κατ’ οίκον για 14 ημέρες και για ενεργή παρακολούθηση της υγείας τους.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ