Νέες αντικειμενικές αξίες σε επτά περιοχές της χώρας

341

Στην αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης σε 7 περιοχές της χώρας προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών, μετά τις αποφάσεις που εξέδωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας, με τις οποίες ακυρώνονται οι τιμές εκκίνησης του συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

Το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε από τους πιστοποιημένες εκτιμητές ακινήτων σε διάστημα 10 ημερών να δώσουν τις εισηγήσεις τους με τις νέες τιμές ζώνης, οι οποίες εν συνεχεία θα αξιολογηθούν και θα τεθούν σε άμεση ισχύ. Ειδικότερα, οι εκτιμητές καλούνται να αναπροσαρμόσουν τις αντικειμενικές αξίες στις παρακάτω περιοχές:

– Α΄, Β΄ και ΣΤ΄ Ζώνες της Δημοτικής Ενότητας Ψυχικού του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

– Α΄, Β΄, Γ΄, Δ΄ Ζώνες της Δημοτικής Ενότητας Φιλοθέης του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

– ΚΕ΄ Ζώνη του 1ου Δ.Δ. Αθηναίων του Δήμου Αθηναίων της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

– Ε΄ Ζώνη Εκάλης του Δήμου Κηφισιάς της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής.

– Α΄ Ζώνη του οικισμού Λιλαίας του Δήμου Δελφών της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στην Α΄ Ζώνη του οικισμού Καρκάδος.

– Β΄ Ζώνη του οικισμού Κάτω Κλείσματος, στην Α΄ Ζώνη του οικισμού Καλλονής και στην Α΄ Ζώνη του οικισμού Αετοφωλιάς της Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου του Δήμου Τήνου της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

– ΣΤ΄ Ζώνη του οικισμού Τήνου και στην Α΄ Ζώνη του οικισμού Αγίας Βαρβάρας της Δημοτικής Ενότητας Τήνου του Δήμου Τήνου της Περιφερειακής Ενότητας Τήνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Σύμφωνα με την απόφαση, οι εκτιμητές θα πρέπει να εφαρμόσουν ως κύρια μέθοδο τη συγκριτική μέθοδο η οποία βασίζεται σε ήδη πραγματοποιημένες συναλλαγές ή ζητούμενες τιμές.  

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ