Παναγιωτόπουλος: Σαφής η εντολή του πρωθυπουργού για φύλαξη των συνόρων

441

Για πρόθεση της κυβέρνησης για περαιτέρω ενίσχυση των συνόρων έκανε λόγο ο Υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, πριν την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για το προσφυγικό – μεταναστευτικό και την παρουσία πλήθος ατόμων που θέλουν να περάσουν στην Ελλάδα από τον Έβρο.

«Η εντολή του πρωθυπουργού ήταν σαφής. Τα σύνορα πρέπει να φυλαχθούν», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτόπουλος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ με τον Γιώργο Αυτιά, υπογραμμίζοντας ότι «θεωρώ ότι τα σύνορα φυλάχθηκαν».

Παράλληλα, ο υπουργός μίλησε για συλλήψεις χωρίς να αναφερθεί σε νούμερα, ενώ επεσήμανε ότι όσοι συγκεντρώθηκαν στα σύνορα δεν προέρχονται από το Ιντλίμπ, καθώς χρειάζονται μέρες για να φτάσουν στην περιοχή.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος και έχει συνεχή ενημέρωση για την κατάσταση στα σύνορα τόνισε πως η πρόθεση για θωράκιση της χώρας μας πρέπει να γίνει σαφής, «να καταδειχθεί στον Έβρο, πριν από οπουδήποτε αλλού».

Παράλληλα υπογράμμισε πως η κυβέρνηση έχει αξιοποιήσει κάθε μέσο προκειμένου να δημιουργήσει ένα ισχυρό τοίχος αποτροπής των ροών παντού, διαμηνύοντας εκ νέου ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων αλλά και των δυνάμεων σε ξηρά και θάλασσα μέρα με τη μέρα.

«Στη θάλασσα είναι πιο δύσκολο να ελεγχθεί η κατάσταση», παραδέχτηκε μεταξύ άλλων ο υπουργός, αναφέροντας πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν χθες 28-2, απέτρεψαν μεγαλύτερες προσφυγικές ροές από την θάλασσα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ