Παναγιωτόπουλος: Τεράστια προσπάθεια για ανακαίνιση των Στρατιωτικών Μονάδων Υγείας

411

Το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ), όπου εγκαινίασε τους νέους θαλάμους στη Νοσηλευτική Μονάδα 6Α, επισκέφθηκε την Παρασκευή 19 Ιουνίου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νικόλαος Παναγιωτόπουλος. Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, καθώς και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Στη νέα Νοσηλευτική Πτέρυγα υλοποιήθηκαν ευρύτατες εργασίες εκσυγχρονισμού των υποδομών και διαμορφώθηκαν οι εξής χώροι: ένας θάλαμος για ΑμεΑ, δύο δίκλινοι θάλαμοι, πέντε θάλαμοι μιας κλίνης. Κάθε θάλαμος ασθενών είναι πλήρως εξοπλισμένος με χώρο υγιεινής, ψυγείο, τηλεόραση και γραφείο. Επίσης, δημιουργήθηκαν χώροι υγιεινής επισκεπτών και χώροι προσωπικού. Το έργο ολοκληρώθηκε με αποκλειστική δωρεά της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Αιγέας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Παναγιωτόπουλος κατά την ομιλία του τόνισε ότι η χώρα μας διένυσε μια κρίσιμη περίοδο με την επέλαση του κορονοϊου, την οποία αντιμετώπισε αποτελεσματικά, αλλά ο κίνδυνος δεν έχει εκλείψει και η προσπάθεια συνεχίζεται. Στο πλαίσιο αυτό, όπως τόνισε, το ΥΠΕΘΑ μεριμνώντας για τις ανάγκες του προσωπικού του, έχει εκκινήσει μια τεράστια προσπάθεια για ανακαίνιση των επιβαρυμένων και φθαρμένων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμών των Στρατιωτικών Μονάδων Υγείας.

Η προσπάθεια αυτή δεν γίνεται μόνο με πόρους του υπουργείου, αλλά και με την ευγενική προσφορά επιφανών Ελλήνων, σημείωσε ο υπουργός, Εθνικής Άμυνας και ευχαρίστησε τον Αθανάσιο Μαρτίνο για την πλήρη μετατροπή και ανακατασκευή του χώρου, του πρώην Εστιατορίου Αξιωματικών στον έκτο όροφο του 401 ΓΣΝΑ, σε θαλάμους, που εγκαινιάστηκαν σήμερα.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ