Πέτσας: Να σταματήσει τις σπασμωδικές κινήσεις η Τουρκία και να δώσει ημερομηνία για τις διερευνητικές επαφές

283

Μια εβδομάδα δίνει περιθώριο στην Άγκυρα η ελληνική πλευρά να σταματήσει τις σπασμωδικές, όπως τις χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κινήσεις και να ορίσει ημερομηνία για την επανέναρξη των διερευνητικών επαφών.

«Δεν θα αφήσουμε τις προκλήσεις να περάσουν έτσι. Εάν η Τουρκία δεν κάνει ένα βήμα πίσω θα το βρει μπροστά της» είπε χαρακτηριστικά ο κος Πέτσας, στέλνοντας μήνυμα στην Άγκυρα ότι, προτίθεται να θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ερχόμενη Πέμπτη.

«Πρόκειται για άλλη μια προκλητική ενέργεια που παραβιάζει τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και συγκρούεται με το πρόσφατο κείμενο συμπερασμάτων του Συμβουλίου Κορυφής της Ε.Ε. H κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, αλλά και με χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού καταδίκασε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο αυτή την απόφαση της Τουρκίας» σημείωσε ο κος Πέτσας.

«Αν δεν το κάνει, το θέμα θα απασχολήσει τους Ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης την επόμενη εβδομάδα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 15ης -16ης Οκτωβρίου 2020, καθώς θα τεθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία και, φυσικά, την Ελλάδα», τόνισε, στη διάρκεια της ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πηγή: newsbeast.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ