Πληρωμές 33,1 εκατ. για κρατικά δάνεια, αναστολές συμβάσεων

250

Ποσό ύψους 33,1 εκατ. ευρώ πίστωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών σε 31.771 επιχειρήσεις και επαγγελματίες, μέσω του β΄ κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής, καθώς και της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο, το ποσό που κατατέθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 2.453 δικαιούχων του β΄ κύκλου της επιστρεπτέας προκαταβολής ανέρχεται συνολικά σε 20 εκατ. ευρώ ή κατά μέσον όρο θα λάβουν το ποσό των 8.153 ευρώ η κάθε μία.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής 2.524 επιχειρήσεις έχουν αποδεχθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της κυβέρνησης σε σύνολο περίπου 100.000 επιχειρήσεων που υπέβαλαν αίτηση. Η καταβολή της ενίσχυσης στους δικαιούχους που υπέβαλαν την αίτηση χορήγησης θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι μπορούν, μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» να ενημερωθούν για το ύψος του ποσού που προεγκρίθηκε για την επιχείρησή τους και για τους ακριβείς όρους ένταξης στο χρηματοδοτικό σχήμα της επιστρεπτέας προκαταβολής. Προκειμένου να ολοκληρωθεί η ένταξή τους, θα πρέπει, έως την Τετάρτη 15 Ιουλίου, να συμπληρώσουν και να οριστικοποιήσουν την αίτηση χορήγησης. Το ποσό της ενίσχυσης επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,94% ετησίως, ενώ για το χρονικό διάστημα έως την 31η Δεκεμβρίου 2021 παρέχεται άτοκη περίοδος χάριτος, κατά την οποία η δικαιούχος επιχείρηση δεν υποχρεούται να επιστρέψει οποιοδήποτε τμήμα κεφαλαίου ή τόκων.

Μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος, το ποσό της ληφθείσας ενίσχυσης αρχίζει να επιστρέφεται (από 1/1/2022 δηλαδή) σε 40 ισόποσες τοκοχρεωλυτικές μηνιαίες δόσεις, εκάστης εξ αυτών καταβλητέας την τελευταία ημέρα του μήνα. Η εξόφληση δηλαδή θα εκτείνεται έως τα μέσα του 2025. Επίσης, χθες, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς 29.318 δικαιούχων της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ποσό συνολικού ύψους 13,1 εκατ. ευρώ.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ