Πρόταση για πέντε αλλαγές στα κρατικά δάνεια

392

Αλλαγές στη διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής εισηγείται το οικονομικό επιμελητήριο στους αρμόδιους υπουργούς με στόχο να διευκολυνθούν οι επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, το Οικονομικό Επιμελητήριο ζητεί δραστικές παρεμβάσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στο καθεστώς της επιστρεπτέας προκαταβολής και προτείνει:

• Να μεταφερθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων στην πλατφόρμα μέχρι την 30ή Μαΐου 2020, καθώς σε πέντε ημέρες είναι ουσιαστικά αδύνατη η καταχώριση των στοιχείων των επιχειρήσεων και επιπλέον έχουν εντοπισθεί αρκετά λάθη στη λειτουργία της εφαρμογής.

• Με την απόρριψη της αίτησης, το σύστημα να εμφανίζει τους λόγους απόρριψης ή να υπάρχει επισήμανση στο σχετικό πεδίο, στο οποίο δεν πληροί την προϋπόθεση η επιχείρηση και να της δίνεται η δυνατότητα άμεσης διόρθωσης των λαθών.

• Οι επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως τύπου τηρούμενων βιβλίων, να συμπληρώνουν τον κύκλο εργασιών ή τα ακαθάριστα έσοδα κάθε μήνα, κατά περίπτωση, μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα.

• Τα ποσά των ενισχύσεων «ήσσονος σημασίας» να αντληθούν από το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων και να ελεγχθούν από τις αρμόδιες αρχές.

• Από τη διατήρηση των θέσεων εργασίας να εξαιρεθούν οι αποχωρούντες οικειοθελώς από την εργασία τους, οι αποχωρούντες λόγω συνταξιοδότησης, μαθητείας, καθώς και οι εργαζόμενοι ορισμένου χρόνου, των οποίων η σύμβαση εργασίας λήγει μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 

Επίσης, κρίνεται απαραίτητο από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, η πολιτεία να μεριμνήσει και να δώσει λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την καταχώριση των στοιχείων τόσο στο «Εργάνη» όσο και στο Taxis, για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ