Τα σκόρδα Πλατυκάμπου “πάνε” …Ιαπωνία (ΦΩΤΟ)

644

Στη Λάρισα βρέθηκαν προ ημερών Ιάπωνες από μία από τις μεγαλύτερες φαρμακευτικές εταιρείες στον κόσμο την Wakunaga και εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την παραγωγή του σκόρδου στον Πλατύκαμπο Λάρισας.

Σήμερα σύμφωνα με τον καθηγητή Βιοχημείας και επικεφαλή της παράταξης «Πρωτοβουλία» κ. Δημήτρη Κουρέτα τα σκόρδα Πλατυκάμπου φεύγουν για Ιαπωνία για εργαστηριακές αναλύσεις.

Δείτε την ανάρτηση του Δ. Κουρέτα στο Facebook:

“Σε λίγη ώρα θα έρθει η εταιρεία που συνεργάζεται με την Ιαπωνία και θα παραλάβει το δέμα με τα σκόρδα για την Wakunaga. Τα σκόρδα του Πλατυκάμπου θα ταξιδέψουν για 3 μέρες και μετά θα υποστούν για δύο μήνες αναλύσεις από τους Ιάπωνες . Στη συνέχεια όπως μας είπαν θα στείλουν άτομο εδώ να βάλει τις συνθήκες που θελουν αυτοί στην καλλιέργεια . Το φυτό υγειονομικό πιστοποιητικό ότι τα σκόρδα δεν φέρουν ασθένειες εκδόθηκε από την περιφέρεια Θεσσαλίας ,τμήμα αγροτικής ανάπτυξης οι οποίοι υπερβάλλοντας εαυτόν ετοίμασαν τις απαραίτητες εξετάσεις σε 15 μέρες αντί των 3 μηνών που συνήθως γίνεται ( έτσι μας είχαν πει αρχικά στο υπουργείο ). Ευχαριστώ τον Παναγιώτη καλφουτζο , τον Δημήτρη Σταυρίδη και τον Κο Κανάκη που μερίμνησαν τάχιστα στο τμήμα της περιφέρειας . Ελπίζω σε 2 μήνες να ξεκινήσει η συνεργασία που θα κάνει το σκόρδο Πλατυκάμπου διεθνές γιατί πασίγνωστο είναι ήδη…..”

https://www.facebook.com/dimitris.kouretas.3/posts/10221450596318989

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ