Εκφοβισμός με όπλα και απειλές σε βάρος δυο αδελφών στον Βόλο-«Θα σε σκοτώσουμε»

223

Ακριβά πλήρωσαν τον εκφοβισμό με όπλα και τις απειλές σε βάρος δύο αδελφών στο Αλιβέρι επτά ρομά, οι τρεις από τους οποίους ήρθαν από τη Θεσσαλονίκη, με αφορμή ένα οικόπεδο.

Σε βάρος δύο αδελφών έγιναν επεισόδια στις 23 και 24 Ιανουαρίου 2021.
Οι επτά κατηγορούμενοι (τέσσερις κάτοικοι του οικισμού και τρεις από τη Θεσσαλονίκη) για απειλή, άσκοπους πυροβολισμούς, παράνομη οπλοφορία, απείθεια παραχώρηση κυνηγετικού όπλου σε τρίτο άτομο και αποδοχή προϊόντων εγκλήματος, πήγαν στο σπίτι κατοίκου του οικισμού ρομά με όπλα και με αφορμή διαφορές που είχαν για ένα οικόπεδο, τον απείλησαν, τον έβρισαν και πυροβόλησαν στον αέρα.

Όπως κατέθεσε μάρτυρας αστυνομικός, έγινε καταδίωξη των κατηγορούμενων που μπήκαν σε δύο βαν, το πρώτο ακινητοποιήθηκε, ενώ στο δεύτερο που πήρε το δρόμο προς Λάρισα, έγινε μπλόκο της Αστυνομίας για να σταματήσει. Στο δεύτερο όχημα επέβαιναν οι τρεις ρομά από τη Θεσσαλονίκη, ενώ στην κατοχή τους εντοπίστηκαν τρεις καραμπίνες, οι δύο από τις οποίες ήταν κλεμμένες.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τους κατηγορούμενους τους καταδίκασε σε φυλάκιση από 6 μήνες μέχρι και 18 μήνες, με αναστολή σε τρεις, χωρίς αναστολή σε τέσσερις και χωρίς η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, ενώ σε ορισμένους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν χρηματικές ποινές. Οι τέσσερις κατηγορούμενοι θα καταλήξουν στην φυλακή.

Επίσης εκδικάστηκε ακόμη μια υπόθεση τον έγινε την επόμενη μέρα με εκφοβισμό ενός ατόμου, αδελφού του παθόντα στην πρώτη υπόθεση και τρεις κατηγορούμενους, για ηθική αυτουργία και άσκοπους πυροβολισμούς.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι ανέβασαν βίντεο στο FΒ με ύβρεις και απειλές ότι θα σκοτώσουν τον παθόντα, για την ίδια υπόθεση διαφορών για ένα οικόπεδο.

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους και καταδίκασε τους κατηγορούμενους σε συνολική ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με αναστολή τον ένα και χωρίς αναστολή και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη για τους δύο κατηγορούμενους.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ