Κεραμίδι Πηλίου: Ψάρευε παράνομα και επιχείρησε να το σκάσει, έχοντας πάνω του μαχαίρια και φυσίγγια

320

Ψάρευε παράνομα και επιχείρησε να το σκάσει, έχοντας πάνω του μαχαίρια και φυσίγγια

Στα πράσα, εν πλώ, ενώ ψάρευε παράνομα, πιάστηκε ένας 32χρονος στην περιοχή Κεραμίδι Πηλίου. Ο δράστης επιχείρησε να το σκάσει μόλις συνειδητοποίησε ότι έγινε αντιληπτός από σκάφος του Λιμενικού που έσπευσε στην περιοχή, όμως το μετάνιωσε και επέστρεψε, συνειδητοποιώντας ότι η φυγή επιβαρύνει τη θέση του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στη συγκεκριμένη περιοχή γίνονται συλλήψεις από το λιμενικό για παράνομη αλιεία. Πρόκειται για ένα σημείο το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών καθώς επιπροσθέτως χρησιμοποιείται ενίοτε από παράνομους διακινητές μεταναστών.

Προχθές το βράδυ υπήρχαν πληροφορίες πως στην περιοχή ψαρεύουν παράνομα. Ο έλεγχος έβγαλε «λαβράκι».

Ο 32χρονος επέβαινε σε λέμβο και εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή του αλιευτικού καταφυγίου Αγριελιάς στο Κεραμίδι. Παρά τις συστάσεις των στελεχών Λιμενικού να σταματήσει για έλεγχο τράπηκε σε φυγή. Όμως στη συνέχεια επέστρεψε στο σημείο, όταν όμως οι λιμενικοί επιχείρησαν να του «φορέσουν» χειροπέδες προέβαλε αντίσταση.

Στον έλεγχο που ακολούθησε στη λέμβο αλλά και στο αυτοκίνητό του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα μαχαίρια, ένας χαρτοκόπτης (φαλτσέτα), 11 φυσίγγια κυνηγητικού όπλου, ένα τσοκ (συγκεντρωτήρας) κυνηγητικού όπλου και ένας πομποδέκτης (VHF).

Ακολούθησε νόμιμη έρευνα στο σπίτι του δράστη, όπου βρέθηκαν ένα στιλέτο με μήκος λάμας 13 εκατοστών, ένα φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου διαμετρήματος 7,62 εκατοστών, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστών, ένας κενός κάλυκας, ένα μεταλλικό κυτίο με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και δυο USB.

Ο 32χρονος συνελήφθη για παράβαση των άρθρων του Π.Κ. 169 «Απείθεια» και 167 «Αντίσταση», του Ν. 2168/1993 «Περί όπλων» καθώς και του Ν. 2801/2000 «Ρυθμίσεις θεμάτων αρμοδιότητας Υπουργείου Μεταφορών».

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι νόμιμες διοικητικές κυρώσεις.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως το θέμα της παράνομης αλιείας τόσο σε ερασιτεχνικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο, αποτελεί έναν μόνιμο βραχνά για τις λιμενικές αρχές.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες αλιείς η κατάργηση της άδειας ερασιτεχνικής αλιείας ευνοεί τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές, τόσο στον Παγασητικό όσο και στο Πήλιο.

Σύμφωνα με το Λιμεναρχείο Βόλου, σε ελέγχους, που πραγματοποιούνται κατά καιρούς, εντοπίζονται συνήθως παράνομες περιπτώσεις αλιείας με ληγμένα βεγγαλικά εφοδίων του σκάφους, χρήση μανιωμένων διχτυών ή αθερινόδιχτων και υποβρύχιου ψαρέματος σε ψάρια υπολειπόμενου βάρους. Στις περιπτώσεις αυτές, επιβάλλονται πρόστιμα και κατάσχονται τα απαγορευμένα όργανα.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Πηγή: taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ