Στη φυλακή η 57χρονη που απέσπασε 10.000 ευρώ από ανδρόγυνο Βολιωτών με πρόφαση ψεύτικο τροχαίο – Πως λειτουργούσαν οι απατεώνες

364

Χωρίς αναστολή καταδικάστηκε χθες στον Βόλο 57χρονη, βουλγαρικής καταγωγής, η οποία οδηγήθηκε στο αυτόφωρο κατηγορούμενη για συνέργεια σε απόπειρα απάτης μεγάλης αξίας από κοινού, καθώς απέσπασε 10.000 ευρώ από ζευγάρι Βολιωτών, οι οποίοι πείστηκαν πως το ποσό που θα λειτουργούσε ως «νομική απεμπλοκή» για υποτιθέμενο θανατηφόρο τροχαίο με υπαίτια την κόρη τους.

Όπως κατέθεσε χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ο 66χρονος Βολιώτης που έπεσε θύμα της απάτης, η σύζυγός του, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, δέχτηκε τηλεφώνημα από τους δράστες όπου οι τελευταίοι της είπαν πως η κόρη της δήθεν προκάλεσε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα παιδί 6 ετών, και το ζευγάρι, ως γονείς της, έπρεπε να καταβάλλει ποσό που έφτανε τα 80.000 ευρώ, για να απεμπλακεί τάχα η κοπέλα από τις νομικές συνέπειες.

Η γυναίκα ενημέρωσε τον σύζυγό της, ο οποίος υποπτεύθηκε το ενδεχόμενο απάτης λόγω και του υπέρογκου χρηματικού ποσού, αλλά σε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία συμφώνησε τελικά να δώσει 10.000, ποσό το οποίο οι δράστες του υπέδειξαν να αφήσει κάτω από έναν κάδο.
Η παράξενη αυτή οδηγία επιβεβαίωσε τις υποψίες του 66χρονου, και μίλησε για το περιστατικό σε γείτονά του, με τον οποίο συμφώνησαν να παρακολουθούν μαζί τις κινήσεις στον κάδο απορριμμάτων περιμένοντας τον απατεώνα παραλήπτη του ποσού. Όταν η 57χρονη έφτασε και πήρε τα χρήματα, οι δύο άντρες την πρόλαβαν και την ακινητοποίησαν, ενώ ειδοποίησαν την αστυνομία που προχώρησε στην σύλληψή της.
Στην απολογία της χθες η κατηγορούμενη παραδέχθηκε πως έχει συμμετάσχει και σε πολλές ακόμη ανάλογες περιπτώσεις απάτης, όπου ο ρόλος της ήταν να «συλλέγει» τα ποσά που άφηναν τα θύματα από μέρος όπου της υποδείκνυε άντρας επίσης βουλγαρικής καταγωγής, ο οποίος και φέρεται να είναι ο δράστης που «κινούσε τα νήματα» των εξαπατήσεων.

Η 57χρονη ισχυρίστηκε ενώπιον της έδρας πως σε καμία από τις προαναφερόμενες περιπτώσεις δεν γνώριζε πως γίνεται συνεργός σε απάτη, αλλά υπέθετε πως παραλάμβανε χρήματα εκ μέρους του αφεντικού της, από τα οποία η ίδια λάμβανε πολύ μικρότερα ποσά, όπως 500 ευρώ, για τις υπηρεσίες της.
Όπως είπε, η ίδια κατοικεί μόνιμα στην Πτολεμαΐδα και ήρθε στον Βόλο αποκλειστικά για να παραλάβει αυτά τα «πακέτα» εκ μέρους του. Δικαιολογώντας την αντίδρασή της να τρέξει όταν ο 66χρονος και ο γείτονάς του την πρόφτασαν, υποστήριξε πως πανικοβλήθηκε.

Η κατηγορούμενη κατέθεσε επίσης πως ο λόγος που προέβαινε σε αυτές τις πράξεις χωρίς, ίσως, να το σκεφτεί καλύτερα, ήταν η μεγάλη οικονομική δυσχέρεια που βίωνε και η ανάγκη της να βιοποριστεί και να συνδράμει χρηματικά την οικογένειά της στην Βουλγαρία. Όπως έγινε γνωστό κατά την ακροαματική διαδικασία, η 57χρονη είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, το οποίο αναγκάστηκε να δώσει για υιοθεσία σε άλλη οικογένεια, καθώς δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να καλύψει τις ανάγκες του, γεγονός που η γυναίκα παραδέχθηκε δακρυσμένη.

Προς υπεράσπιση της 57χρονης ορίστηκε συνήγορος από το Δικαστήριο, η οποία τόνισε στην αγόρευσή της πως η κατηγορούμενη έχει χαμηλή μόρφωση, έχοντας τελειώσει μόλις το δημοτικό, και βρίσκεται σε τόσο δυσμενή οικονομική κατάσταση που δέχθηκε τις παραλαβές που ζήτησε το αφεντικό της από αφέλεια, χωρίς να γνωρίζει πως τα χρήματα που παραλαμβάνει προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα.

Ο Εισαγγελέας της έδρας από την άλλη, πρότεινε την ενοχή της 57χρονης κάνοντας λόγο για δικαιολογίες που δεν πείθουν. Όπως είπε η κατηγορούμενη γνώριζε τι έκανε και τόνισε το μεγάλο μέγεθος της απάτης.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχη την 57χρονη, καταδικάζοντάς τη σε συνολική ποινή φυλάκισης 18 μηνών χωρίς αναστολή, ενώ το δικαίωμα έφεσης αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, με αποτέλεσμα η ίδια να οδηγείται στην φυλακή μετά το τέλος της δίκης.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ