Συνεκπαίδευση Ελλάδας-ΗΠΑ στη Θεσσαλία στις ειδικές επιχειρήσεις (ΦΩΤΟ)

306

Συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, ανάμεσα στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ από την Τετάρτη 08 έως την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας σε αντικείμενα Ειδικών Επιχειρήσεων.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχε προσωπικό της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, ενώ από πλευράς Η.Π.Α., στο πλαίσιο της ανάπτυξης των στοιχείων της 12th Combat Aviation Brigade (12th CAB) στην Χώρα μας, και της Επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – Η.Π.Α. (Mutual Defence Cooperation Agreement MDCA), συμμετείχε με προσωπικό και μέσα.

Κατά την διάρκειά της πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικά αντικείμενα επιβίβασης – αποβίβασης σε Ε/Π, σχεδίασης – διεξαγωγής αεροκίνητων επιχειρήσεων και επίδειξης – εκπαίδευσης διαδικασιών αεροδιακομιδής, που συνέβαλαν στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και της ανταλλαγής τεχνογνωσίας κατά την σχεδίαση και εκτέλεση Ειδικών Επιχειρήσεων μεταξύ των συμμετεχόντων, αναδεικνύοντας την διαχρονική συνεργασία των δύο Χωρών στον τομέα του Ειδικού Πολέμου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ