Βόλος: Μοιράζει «καμπάνες» ο εισαγγελέας στους κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο Πανθεσσαλικό το 2017

429

Ολοκληρώθηκαν χθες ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου οι απολογίες των 36 κατηγορουμένων για τα αιματηρά επεισόδια μεταξύ οπαδών του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας στο Πανθεσσαλικό στάδιο στις 6 Μαΐου του 2017.

Οι εικόνες από τις βιαιοπραγίες μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, που περιλάμβαναν από συμπλοκές, καταστροφές μέχρι και μαχαιρώματα, είχαν φτάσει σε κάθε άκρη της Ελλάδας αλλά είχαν πάρει δημοσιότητα και στο εξωτερικό.

Η συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορούμενων αρνήθηκαν την συμμετοχή τους στα επεισόδια, και παραδέχθηκαν μόνο ότι πράγματι βρίσκονταν στο Πανθεσσαλικό και παρακολούθησαν τον συγκεκριμένο αγώνα, ενώ ορισμένοι από αυτούς ισχυρίστηκαν ότι προσπάθησαν να βοηθήσουν άτομα που είχαν τραυματιστεί από τις βιαιοπραγίες.

Ακολούθησε η πρόταση της Εισαγγελέα, η οποία πρότεινε να κριθούν ένοχοι η πλειοψηφία των κατηγορουμένων όπως κατηγορούνται, ενώ για ορισμένους από αυτούς προτάθηκε μεν ενοχή αλλά με τροποποίηση των κατηγοριών σε ελαφρύτερες ποινικά πράξεις.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διακόπηκε για τις 13 Ιουνίου 2023, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία με την απόφαση του δικαστηρίου, μετά και τις οι αγορεύσεις των συνηγόρων.

Οι 36 κατηγορούμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν βαριά δικογραφία, και προέρχονται από διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Βέροια, η Κατερίνη, η Ξάνθη, η Δράμα και τα Γιαννιτσά, ενώ ανάμεσα τους υπάρχουν και Βολιώτες.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες εναντίον τους είναι βιαιοπραγία με αφορμή αθλητική εκδήλωση από δράστες που χρησιμοποίησαν μέσα ικανά και πρόσφορα να προκαλέσουν κίνδυνο για τη ζωή και την σωματική ακεραιότητα τρίτων, όπως και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ