Το βιβλιοπωλείο στη Λάρισα που κατάφερε να “παραμείνει ανοιχτό” μέσα στην καραντίνα

3126

Υπάρχει ένα βιβλιοπωλείο στη Λάρισα, που κατάφερε το – θεωρητικά – ακατόρθωτο μέσα στην περίοδο της καραντίνας, αλλά και μέσα στην κρίση που περνάνε όλες οι επιχειρήσεις και ειδικά τα μικρά μαγαζιά που δεν υποστηρίζονται από μεγάλους ομίλους. Κατάφερε να παραμείνει “ανοιχτό” και κερδοφόρο. Πως το έκανε αυτό; Ένωσε τις δυνάμεις του και με άλλα βιβλιοπωλεία ανά την Ελλάδα και δημιούργησαν μία ομάδα στο Facebook, την Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ”, όπου πενήντα μικρά βιβλιοπωλεία εξυπηρετούν τους πελάτες τους ακολουθώντας τις οδηγίες ασφαλείας εν μέσω καραντίνας, αλλά και μετά την άρση των μέτρων, με τηλεφωνικές παραγγελίες, μέσω social media ή μέσω e-shop.

Το βιβλιοπωλείο από τη Λάρισα που συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια να κρατηθούν τα μικρά μαγαζιά “ζωντανά” είναι το βιβλιοπωλείο “Γραμμή” Ολύμπου 25. Δείτε τι έχει να μας πει η ιδιοκτήτρια Έρη Μπαρούτα.

Πως προέκυψε το «Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ»?

Μέσα σε αυτή την πρωτοφανή κρίση για όλους τους κλάδους της οικονομίας και μέσα από την κοινή μας αγάπη τόσο για τον αναγνώστη, για τα βιβλία αλλά και με το ένστικτο της επιβίωσης πιο έντονο από ποτέ αποφασίσαμε να φτιάξουμε μία κοινή ομάδα.
Μία σελίδα στο Facebook ζωντανή και συνεχώς μεταβαλλόμενη αφού είναι ανοιχτή για όσους συναδέλφους μοιράζονται την φιλοσοφία μας.

Πως πήρες την απόφαση μετά το γενικό λουκέτο να κρατήσεις έστω και με αυτό τον τρόπο την επιχείρησή σου ανοιχτή;

Στόχος μας είναι να μην ξεχαστεί το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Η εύκολη λύση στις αγορές αυτή την εποχή είναι σαφώς το «κλικ» αλλά όλοι πρέπει να σκεφτόμαστε λίγο πιο σύνθετα.

Εμείς με όσους οικονομικούς πόρους έχουμε προσπαθούμε να κάνουμε ότι καλύτερο γίνεται για να γίνουμε ει δυνατόν όσο πιο δυνατοί μπορούμε και όλοι ο ένας δίπλα στον άλλον να δώσουμε το παρόν. Τα βιβλιοπωλεία που λαμβάνουν μέρος είναι από όλη την Ελλάδα. Κάποια εξυπηρετούσαν τους πελάτες τους με όποιο νόμιμο μέσο έχει αφήσει η ελληνική κυβέρνηση εν μέσω καραντίνας με τηλεφωνικές παραγγελίες, μέσω social media ή μέσω e-shop. Προσπαθησαμε και εμεις απο την δικη μας πλευρα να κρατησουμε ζωντανη την επιχειρηση μασ, εξυπηρετωντας εν μεσω πανδημίας πόρτα, πόρτα. Γιατί τα προιόντα του βιβλιοπωλείου ήταν απο τα ποιο ”απαραιτητα την περιοδο του εγκλεισμου αλλα και μετα.

Υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο;

Ευτυχώς υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση απο την τοπικη κοινωνια και για αυτο γεννήθηκε και η ενωση, κίνημα θα το πω από συναδέλφους απ’ όλη την Ελλάδα, για να δειξουμε στον κόσμο οτι το βιβλιοπωλείο της γειτονιάς του είναι εδώ στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα.

Η σελίδα μας Είμαστε το βιβλιοπωλείο ΣΟΥ θέλει το like σου γιατί θα ανεβαίνουν διαγωνισμοί, αφηγήσεις, παρουσιάσεις των όμορφων σημείων των βιβλιοπωλείων της γειτονιάς σου, αλλά και όλα τα νέα που σε αφορούν για τον χώρο του βιβλίου. Είμαστε ανεξάρτητοι, είμαστε εδώ και θέλουμε να ακουστούμε.

Τώρα με το άνοιγμα επιστρέψαμε σε μια άλλη καθημερινότητα λαμβάνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, μάσκες, γαντια και απολυμαντικά καθώς και καθημερινή απολύμανση του χώρου μας.
Φυσικά η διανομή στο χώρο σας θα συνεχιστεί και τώρα που ανοίξαμε.
Τηλ. παραγγελιών 2410 531686 email [email protected]

και στο messenger στην σελίδα μας στο facebook και στο instagram.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ