Γιατί δεν υπάρχουν πια σπίτια για ενοικίαση στη Λάρισα;

2803
  • ”Στερεύει” η Λάρισα από σπίτια για ενοικίαση…

Δυσεύρετα είναι πλέον τα σπίτια που διατίθενται προς ενοικίαση στη Λάρισα, την τελευταία πενταετία, με όσους ψάχνουν να απογοητεύονται, αφού η εύρεση του κατάλληλου χώρου μπορεί να διαρκέσει έως και μήνες.

Η κατακόρυφη πτώση που καταγράφεται στην οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία χρόνια σε συνδυασμό με την μεγάλη ζήτηση, αλλά και την πτώση στην αγορά – μεταβίβαση  ακινήτων, έχουν δημιουργήσει ένα νέο τοπίο στην αγορά  με τα ακίνητα που διατίθενται προς ενοικίαση να είναι δυσεύρετα και με “τσουχτερό” μίσθωμα σε αρκετές περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι ότι στην δημοφιλή ιστοσελίδα spitogatos, παρόλο που αναρτούν τις αγγελίες τους όλα σχεδόν τα μεσιτικά γραφεία της πόλης, υπάρχουν μόνο 56 αγγελίες για ενοικιάσεις μεγάλων διαμερισμάτων στη Λάρισα.

Για τους παραπάνω λόγους η πόλη μας συναγωνίζεται στις τιμές των ενοικίων τις μεγαλουπόλεις της Ελλάδας, παρόλο που δεν είναι τουριστικός προορισμός.

Μισθώματα

Οι τιμές ενοικίασης των διαμερισμάτων (εφόσον βρεθούν…) κινούνται από 150  έως και 200 ευρώ για τις γκαρσονιέρες και για διαμερίσματα των δύο υπνοδωματίων, η τιμή ενοικίασης ξεκινά από τα 300 ευρώ και φτάνει μέχρι και τα 950 ευρώ!

Χαρακτηριστικό είναι δε, ότι αρκετά από τα προσφερόμενα προς ενοικίαση ακίνητα είναι παλαιά και όχι σε καλή κατάσταση.

Για τους λόγους που επηρεάζουν την εύρεση ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων, μίλησε στο ilarissa.gr ο Φάνης Ζαδές, από το μεσιτικό γραφείο Zadeshome.

Που εντοπίζεται το πρόβλημα

Σύμφωνα με τον κ. Ζαδέ, το πρόβλημα εύρεσης ενοικιαζόμενου διαμερίσματος βασίζεται σε τρεις παράγοντες. << Η παύση της οικοδομικής δραστηριότητας, η οικονομική κρίση που οδήγησε σε πτώση την αγορά διαμερισμάτων με αποτέλεσμα όλο και περισσότεροι να στρέφονται στο ενοίκιο, αλλά και η μεγάλη ζήτηση, εντείνουν το πρόβλημα>> σημειώνει ο κ. Ζαδές. Επιπλέον, το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο κατά της περιόδους αναζήτησης φοιτητικής στέγης.

Ποιοι τύποι διαμερισμάτων είναι πιο δυσεύρετοι

Ο κ. Ζαδές, εντοπίζει την μεγαλύτερη δυσκολία στην εύρεση διαμερισμάτων με περισσότερους χώρους . << Η αναζήτηση μεγαλύτερων χώρων, που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες μιας οικογένειας είναι πιο δύσκολη, μιας και οι περισσότεροι αναζητούν 3αρια και 4αρια διαμερίσματα.>>

Οι τιμές των διαμερισμάτων

<< Η Λάρισα βρίσκεται κάπου στην μέση στον χάρτη των τιμών>> επισημαίνει ο κ. Ζαδές. << Για ένα διαμέρισμα 25ετιας το οποίο είναι καλοδιατηρημένο ή ανακαινισμένο, οι τιμές δεν είναι υψηλές.>>

Φανή Γιαννιώτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ