5 τεχνολογίες του μέλλοντος που θα σας ενθουσιάσουν

320

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες που επηρεάζουν τη Gen Z. Σε έναν κόσμο όπου τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν iPad πριν καν γυρίσουν σελίδα σε ένα βιβλίο, τα πακέτα παραδίδονται με drone και οι ταξιδιώτες στην Ιαπωνία μπορούν να επιλέξουν που να μείνω. ένα ξενοδοχείο εξοπλισμένο με ρομπότ, bookmakers όπως η Interwetten login με πρωτοποριακή τεχνολογία, όπου μπορείς να νιώσεις προσωπικά σαν να βρίσκεσαι σε καζίνο και από την άνεση του σπιτιού σου να φανταστείς τι θα γίνει μετά. Εδώ είναι πέντε τεχνολογίες που θα σας συνεπάρουν.

1. Συνδεσιμότητα

Αυτή είναι η ιδέα ότι τα καθημερινά αντικείμενα θα συνδέονται στο Διαδίκτυο και επομένως θα ελέγχονται εξ αποστάσεως και μέσω προγραμματισμού. Σκεφτείτε λαμπτήρες, τοστιέρες, κλιματιστικά και άλλα ηλεκτρονικά είδη σπιτιού. Ενώ αυτό συμβαίνει ήδη με προϊόντα όπως οι θερμοστάτες Nest και οι συσκευές φωνητικού ελέγχου Amazon Echo, αναμένεται ότι έως το 2020, 25 δισεκατομμύρια συνδεδεμένα «πράγματα» θα χρησιμοποιούνται. Οι μεγάλες επιχειρήσεις θα πρέπει να προετοιμαστούν για αυτή τη μετάβαση υιοθετώντας μια στρατηγική για την ταξινόμηση μεγάλων δεδομένων. όλες οι πληροφορίες και θα χρειαστούν έμπειροι επιστήμονες δεδομένων που μπορούν να δημιουργήσουν λύσεις.

2. Η μπαταρία είναι σχεδόν άδεια

Η έλευση των φουτουριστικών μπαταριών έφτασε και ο κόσμος μπορεί να ευχαριστήσει έναν καινοτόμο όπως η Tesla Motors. Η κομψά σχεδιασμένη οικιακή μπαταρία Tesla Powerwall επαναφορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακό πάνελ, παρέχοντας εφεδρική υποστήριξη σε περίπτωση διακοπής ρεύματος, εξοικονομώντας χρήματα στους ιδιοκτήτες σπιτιού και προάγοντας τη βιωσιμότητα. Αναζητήστε μπαταρίες φόρτισης τηλεφώνου που χρησιμοποιούν κβαντική διεμπλοκή, ολογραφικές μικρομπαταρίες, ακόμη και μπαταρίες νανοσωματιδίων λιθίου που θα ενισχύσουν την ενέργεια και θα διατηρήσουν το τηλέφωνό σας σε λειτουργία για μια εβδομάδα ή περισσότερο με μία μόνο φόρτιση.

3. Τεχνολογία προβολέων

Οι συσκευές χαμηλής ενέργειας Bluetooth, γνωστές ως beacons, έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι ψωνίζουν και ταξιδεύουν. Τα Beacons, τα οποία ήδη εμφανίζονται σε μεγάλα καταστήματα λιανικής και μουσεία, συνδέουν ενσωματωμένες εφαρμογές με φορητές ηλεκτρονικές συσκευές όπως smartphone ή tablet. Όχι μόνο οι πελάτες θα έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία αγορών, αλλά οι έμποροι λιανικής έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν σημαντικά τα έσοδα καθώς τα beacons αναμένεται να επηρεάσουν άμεσα τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ κατά 44,1 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2016.

4. Νέες μορφές ελέγχου ταυτότητας

Οι κωδικοί πρόσβασης είναι συνήθως πολύ αδύναμοι και ξεχνιούνται εύκολα. Τα δακτυλικά αποτυπώματα, αν και μοναδικά, είναι η χθεσινή καινοτομία. Στο μέλλον, θα υπάρχουν και άλλα μέσα βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας, συμπεριλαμβανομένων των φωνητικών αποτυπωμάτων και των κινήσεων των ματιών, τα οποία σε συνδυασμό μπορούν να εξαλείψουν την ανάγκη για κωδικούς πρόσβασης.

5. 4D εκτύπωση

Με τόσες πολλές επαναστατικές προόδους στην 3D εκτύπωση, το επόμενο βήμα προς τα εμπρός θα είναι η 4D εκτύπωση, επιτρέποντας στα αντικείμενα να αλλάζουν με την πάροδο του χρόνου. Από μια συσκευή που προσαρμόζεται στην υγρασία ή τη ζέστη, μέχρι τα ρούχα ή τα παπούτσια που αλλάζουν ανάλογα με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες, οι δυνατότητες είναι αμέτρητες.

Αλλά τα πιο συναρπαστικά νέα είναι ότι πολλές από αυτές τις τεχνολογίες υπάρχουν ήδη, αλλά με αυτές τις προόδους έρχεται η ανάγκη για άτομα με γνώσεις τεχνολογίας που κατανοούν την επιστήμη δεδομένων, τα μεγάλα δεδομένα, τη διαχείριση τεχνολογίας και τη διακυβέρνηση δεδομένων. διαχείριση έργων, δικτύωση, πρόσληψη και διαχείριση ενός αποτελεσματικού παγκόσμιου εργατικού δυναμικού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ