Η “λυκοπαρέα” και τα παιδιά των άλλων

1338

Γράφει ο Αλέξανδρος Νάρης

Όλοι γνωρίζουμε ή έχουμε γνωρίσει ανθρώπους μικροπρεπείς, μικρόψυχους, εκδικητικούς και τοξικούς, ποτέ όμως μέχρι τώρα δεν έχουμε βρεθεί απέναντι σε μια Δημοτική Αρχή που έχει αυτά τα χαρακτηριστικά ως συστατικά στοιχεία. Είναι ένα πράγμα ο χαρακτήρας που εκμεταλλεύεται τη θέση του για ικανοποίηση ενός ανυπέρβλητου εγώ και είναι άλλο πράγμα η πλήρης περιφρόνηση των αξιακών προτύπων μιας ολόκληρης κοινωνίας από μια Δημοτική Αρχή.

Γιατί αυτούς τους ανθρώπους τους εκλέγουμε εμείς, είναι ο καθρέφτης μας, κι αρνούμαι να δεχθώ ότι η πλειοψηφία των Πολιτών αυτής της Πόλης θεωρεί κανονικά όσα συμβαίνουν ή έχουν συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια, είτε με το «μπάχαλο» των προσλήψεων, είτε με απαξιωτικές συμπεριφορές, τόσο ως προς απλούς πολίτες, όσο και ως προς Δημοτικούς Συμβούλους.

Μια καθεστωτική και απολύτως αντιδημοκρατική νοοτροπία, που δίνει στον Πολίτη δύο επιλογές: Ή είσαι μαζί μας ή είσαι «χαμένος». Δεν υπάρχει Νόμος, τον νόμο τον ερμηνεύουμε εμείς όπως θέλουμε. Κι αν νομίζεις πως μπορείς να τα βάλεις μαζί μας, ακολούθησέ μας στον μαραθώνιο των δικαστηρίων, βάλτα με τον «στρατό των ημετέρων», και σήκωσε αν μπορείς τους τόνους λάσπης που μπορούμε να σου ρίξουμε. Κουμάντο κάνουμε εμείς, διατυμπανίζει με κάθε πράξη της η Δημοτική Αρχή Καλογιάννη και φροντίζει να το δείχνει σε κάθε ευκαιρία.

Αυτού του είδους οι «λυκοπαρέες», είναι μια από τις κύριες αιτίες της μεγάλης φυγής των νέων μας τα προηγούμενα χρόνια, αυτές οι «λυκοπαρέες» και η νοοτροπία τους είναι που πρέπει να νικηθούν, αν θέλουμε κάποτε να δούμε αυτόν τον τόπο να βαδίσει στον δρόμο της αξιοκρατίας, της διαφάνειας και της ευημερίας. Δεν είναι εύκολο. Όμως όλα τα μεγάλα που καταφέρνουν οι κοινωνίες, ξεκινούν ως αδύνατο, με μόνο όπλο τους Πολίτες. Τους Πολίτες που δεν σκύβουν το κεφάλι, που δεν φοβούνται, που δεν πτοούνται από τη λάσπη, που μπορούν και στέκονται απέναντί τους με υπερηφάνεια, αξιοπρέπεια και πυγμή, Πολίτες που μπορούν και πρέπει να γίνουν τα νέα παραδείγματα προς μίμηση, Πολίτες που πρέπει να πάψουν να νιώθουν μόνοι απέναντι στο «τέρας» γιατί είναι ότι καλύτερο διαθέτει μια κοινωνία και μόνο χάρη σ’ αυτούς μπορεί να πάει μπροστά. Είναι τα Παιδιά των Άλλων αυτοί οι Πολίτες, το όμορφο γέννημα της κρίσης που μας γονάτισε. Παιδιά που δεν προσπίπτουν παρακαλώντας για μια θέση, που δεν προστρέχουν στον «μπάρμπα από την Κορώνη», που διδάσκουν πως αν δεν το αξίζεις αυτό που ζητάς, δεν πρέπει να το έχεις, κι αν το αξίζεις, το απαιτείς. Δεν παρακαλάς.

Μια τέτοια περίπτωση είναι η υπόθεση της κας.Τίνας Νασίκα, στην οποία η Δημοτική Αρχή δείχνει μια καταδικαστέα συμπεριφορά και απαράδεκτη στάση. Χρειάστηκε να πάει η κα.Νασίκα τρεις φορές στον Εισαγγελέα για να ευαρεστηθούν οι Δημοτικοί Άρχοντες να της δώσουν έγγραφα για τα οποία είχε έννομο συμφέρον να λάβει!!! Την απαξίωσαν, την απομόνωσαν, μυστηριωδώς προέκυψαν τεχνικά λάθη με τη μισθοδοσία της, χρησιμοποιώντας αστείους ισχυρισμούς,  και ταυτόχρονα ρυθμίζουν τα πράγματα έτσι ώστε να μην μπορεί να λάβει μέρος στη διαδικασία πρόσληψης στη Σχολή Χορού του Δήμου, δημιουργώντας σ’ αυτή και στους οικείους της ένα ζοφερό κλίμα δυστοπίας και απόγνωσης.

Υπολόγιζαν όμως χωρίς την δύναμη της θελήσεώς της και χωρίς τους ευσυνείδητους Πολίτες αυτής της πόλης. Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΠΡΑΞΙ κ. Γούλας σε ένα πολύ εμπεριστατωμένο άρθρο του, αποδόμησε ένα προς ένα όλα τα σαθρά επιχειρήματα και ξεγύμνωσε απόλυτα τον μηχανισμό που χρησιμοποιούν– οι άνθρωποι βλέπετε έχουν εμπειρία δεκαετιών – είτε για να προσλαμβάνουν αυτόν που θέλουν, είτε για να ΜΗΝ προσλαμβάνουν αυτόν που δεν θέλουν. Η “Λαρισαίων Κοινόν” φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για να υπάρξει εκτενής συζήτηση και ομόθυμη καταδίκη των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής, που ξεφεύγουν από τα όρια της νομιμότητας, και εκεί οι Δημοτικοί Σύμβουλοι όλων των παρατάξεων, θα δώσουν στην Δημοτική αρχή Καλογιάννη την απάντηση που της αξίζει.

Τα χρόνια της απελπισίας, της αβουλίας και της άγνοιας έχουν πλέον περάσει. Είμαστε στα χρόνια της Γνώσης και της Αποφασιστικότητας, είμαστε στην εποχή των Πολιτών. Και χάρη σ’ αυτούς, οι μέρες της «λυκοπαρέας» κάθε τύπου, είναι μετρημένες.

* Ο Αλέξανδρος Νάρης είναι δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη της Λαρισαίων Κοινόν

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ