Κορωνοϊός COVID-19: Το μακάβριο διάγραμμα…

869

Γράφει ο Απόστολος Παπαπαρίσης

Τα διαγράμματα και η στατιστική μου κέντριζαν το ενδιαφέρον από μικρό παιδί και ως μάθημα και ως επιστήμη. Τα χρησιμοποίησα κατά κόρον στην εργασία μου και τα αποτελέσματα ήταν πάντα τα αναμενόμενα. Από ένα διάγραμμα μπορείς πολλές φορές να δεις πράγματα που οι αριθμοί από μόνοι τους δεν μπορούν να δείξουν. Δεν μπορούσα βέβαια να φανταστώ ότι θα τα χρησιμοποιήσω για έναν τόσο μακάβριο λόγο.


Προκειμένου να εξαχθούν ορισμένα χρήσιμα αλλά και κατά το δυνατόν αξιόπιστα συμπεράσματα επελέγησαν οι χώρες της Μεσογείου, Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία. Διαβάζοντας τους αριθμούς των νεκρών από την 21η Φεβρουαρίου 2020 που διαπιστώθηκε ο πρώτος θάνατος στην Ιταλία και βλέποντας το διάγραμμα των πρώτων 11 ημερών από την ημέρα του πρώτου θανάτου σε κάθε χώρα, διαπιστώνουμε ότι:
(1) Η Γαλλία αν και με μεγαλύτερο πληθυσμό από την Ελλάδα τα πήγε καλύτερα από εμάς. Το πρόβλημα της Γαλλίας ξεκίνησε μετά τη διενέργεια του πρώτου γύρου των Δημοτικών Εκλογών, όπου αν και η συμμετοχή ήταν της τάξεως του 56% δεν αποφεύχθηκε ο συνωστισμός πολλών ατόμων στον ίδιο χώρο.
(2) Η Ισπανία αν δεν λάβει δραστικά μέτρα μπορεί να δει όσο περνούν οι μέρες μεγαλύτερο αριθμό νεκρών, ακόμα και από αυτόν της Ιταλίας, αφού στις πρώτες 11 είχε 136 νεκρούς έναντι των 52 της Ιταλίας ενώ στις πρώτες 20 ημέρες έχει 1.720 νεκρούς έναντι των 827 της Ιταλίας.
(3) Η Ιταλία άργησε να πάρει μέτρα ενώ και όσα πάρθηκαν δεν τηρήθηκαν από τους απείθαρχους Ιταλούς με αποτέλεσμα να τους έχει ξεφύγει η κατάσταση. Έχουν φθάσει πλέον στο να επιλέγουν ποιος θα ζήσει.
(4) Η Τουρκία αν πιστέψουμε ότι ο πρώτος της νεκρός εμφανίστηκε πριν από 6 μόλις ημέρες παρουσιάζει την με μεγαλύτερο ρυθμό αύξηση νεκρών από όλες τις χώρες, αφού την 6η ημέρα η Ιταλία είχε 12, η Γαλλία 4, η Ισπανία 16 και η Ελλάδα 5 νεκρούς.
Συμπεράσματα: Δικαίως ο κ. Τσιόρδας, αυτός ο άριστος επαγγελματίας και άγιος άνθρωπος, δηλώνει συνεχώς ότι είμαστε ακόμη στην αρχή και ότι όλα θα εξαρτηθούν από εμάς. Καλώς η Ελληνική κυβέρνηση παίρνει εγκαίρως σκληρά μέτρα μήπως και καταφέρουμε να θρηνήσουμε όσο το δυνατόν λιγότερους νεκρούς.
Στον 2ο πίνακα βλέπουμε για τις ίδιες χώρες την μέχρι σήμερα εξέλιξη των μακάβριων αριθμών από την ημέρα που διαπιστώθηκε ο πρώτος τους νεκρός μέχρι σήμερα.Απόστολος Παπαπαρίσης
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Λαρισαίων {Λάρισα Μπροστά}
Απόστρατος Αξιωματικός Σ.Ξ, Πρόεδρος ΣΑΑΤΧΣ Θεσσαλίας
6971735255 (whatsup) & *748701 – 6937048700 (wind)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ