Ε. Λιακούλη: «Μην παίζετε άλλο με την αγωνία των μαθητών! Ανακοινώστε την ύλη των Πανελλαδικών τώρα!»

360

Για το καίριο ζήτημα της τελικής ύλης των Πανελληνίων εξετάσεων κατά την τρέχουσα, ιδιόμορφη από εκπαιδευτικής άποψης, χρονιά, κατέθεσε μαζί με συναδέλφους της βουλευτές, γραπτή ερώτηση στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής ν. Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη προς την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

«Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το κλείσιμο όλων των σχολείων, οδεύουμε προς το Πάσχα και ακόμη οι μαθητές δεν γνωρίζουν την ύλη πάνω στην οποία θα εξεταστούν. Ανεξάρτητα από το εάν ανοίξουν τα σχολεία μετά τον Απρίλιο και κατά πόσο θα παραταθεί το διδακτικό έτος, θα πρέπει από τώρα να λυθεί η εκκρεμότητα της διδακτέας και εξεταστέας ύλης, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην αγωνία των υποψηφίων και των οικογενειών τους», τονίζει η Λαρισαία βουλευτής στο κείμενο της ερώτησης.

Από την στιγμή που το Υπουργείο έχει πλήρη γνώση της ύλης αυτής, την οποία διδάχτηκαν οι μαθητές πριν την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων, σε κάθε περίπτωση η επιτροπή εξετάσεων μπορεί να ορίσει θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας. «Τί περιμένει λοιπόν και δεν ανακοινώνει την πραγματική ύλη στην οποία θα εξεταστούν οι μαθητές;», αναρωτιέται η βουλευτής χαρακτηριστικά, καταλήγοντας ότι «η έγκαιρη γνωστοποίηση της εξεταστέας ύλης αποτελεί ένδειξη στοιχειώδους σεβασμού όλων μας, απέναντι σε αυτά τα παιδιά, καθώς και της τεράστιας προσπάθειας που κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:
ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών της Γ’ Λυκείου, των γονέων και των εκπαιδευτικών τους πρέπει να βάλει το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων και να ανακοινώσει τώρα την ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Έχει περάσει ήδη ένας μήνας από το κλείσιμο όλων των σχολείων, οδεύουμε προς το Πάσχα και ακόμη οι μαθητές δεν γνωρίζουν την ύλη πάνω στην οποία θα εξεταστούν.
Ανεξάρτητα από το εάν ανοίξουν τα σχολεία μετά τον Απρίλιο και κατά πόσο θα παραταθεί το διδακτικό έτος , θα πρέπει από τώρα να λυθεί η εκκρεμότητα της διδακτέας και εξεταστέας ύλης.

Το Υπουργείο έχει πλήρη γνώση της ύλης αυτής, την οποία διδάχτηκαν τα παιδιά πριν την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων. Σε αυτή τη υπάρχουσα ύλη μπορεί η επιτροπή εξετάσεων να ορίσει θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας. Τί περιμένει λοιπόν και δεν ανακοινώνει την πραγματική ύλη που θα εξεταστούν οι μαθητές;

Η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη, και αυτό πρέπει να το αναγνωρίσουμε όλοι, όμως δεν γίνεται να μην δρομολογείται από τη μεριά της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας μια οριστική λύση που θα βάζει τέλος στην αβεβαιότητα που βιώνουν αυτή τη στιγμή οι μαθητές της Γ’ Λυκείου.
Είναι ένδειξη σεβασμού όλων μας απέναντι σε αυτά τα παιδιά και της τεράστιας προσπάθειας που κάνουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας, η έγκαιρη γνωστοποίηση της εξεταστέας ύλης.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η Υπουργός,

1. Πότε θα ανακοινώσει το Υπουργείο σας την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων;
2. Θα είναι μειωμένη και προσαρμοσμένη σε όσα έχουν διδαχθεί οι μαθητές της Γ Λυκείου πριν το κλείσιμο των σχολείων;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ