«Η Αττική δεν θα αντέξει δεύτερο lockdown»

299

Καταστροφικό θα ήταν για τις επιχειρήσεις της Αττικής δεύτερο lockdown, αναφέρει σε δηλώσεις του ο Βασίλης Κορκίδης, πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, τονίζοντας παράλληλα ότι η κοινωνία θα πρέπει να ενεργοποιήσει τα καλύτερα αντανακλαστικά.

Οπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε δήλωσή του ο κ. Κορκίδης, «δεύτερο lockdown θα ήταν καταστροφικό για τις επιχειρήσεις της Αττικής, αλλά και για την οικονομία της χώρας, η οποία προσπαθεί να ορθοποδήσει εν μέσω πανδημίας. Η άνοδος των κρουσμάτων μετά τις θερινές διακοπές και η επιστροφή των ταξιδιωτικών οδηγιών αποτελούν γεγονότα, εξαιτίας των οποίων ηχούν και πάλι τα καμπανάκια του κινδύνου».

Προσθέτει επίσης πως «για τον ταξιδιώτη, η όποια ταξιδιωτική οδηγία έχει μία ωφέλιμη πλευρά, καθώς του δίνει τη δυνατότητα να ακυρώσει, χωρίς κόστος, μια κράτηση σε περιοχή υψηλού κινδύνου. Για τις τουριστικές και άλλες επιχειρήσεις που ζουν από τον τουρισμό όμως, αυτό συνεπάγεται ένα δυσβάσταχτο κόστος».

Ο ίδιος σημείωσε ότι «το μήνυμα από το 112 ας είναι μήνυμα αφύπνισης», τονίζοντας πως όλη η κοινωνία πρέπει να ενεργοποιήσει τα καλύτερα αντανακλαστικά της για δεύτερη φορά από την εμφάνιση της πανδημίας, αλλά και για όσες φορές απαιτηθεί. «Ουδείς θα αντέξει δεύτερο lockdown στην Αττική, γι’ αυτό ας μην το ρισκάρουμε», καταλήγει.

Πηγή: kathimerini.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ